úterý, 15. 10. 2024
Znásilnění na hotelu, kde slavil Mbappe? Je to fake news, vzkázal hvězdný Francouz

Znásilnění na hotelu, kde slavil Mbappe? Je to fake news, vzkázal hvězdný Francouz

Účast Kyliana Mbappeho na soukromé párty během probíhajícího duelu Ligy národů má dohru. Podle švédského deníku Aftonbladet totiž údajně došlo na stejném hotelu, kde spal i hvězdný francouzský útočník, ke znásilnění.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Real Madrid CF

Zpráva o účasti Kyliana Mbappého na soukromé párty ve Stockholmu, zatímco jeho spoluhráči bojovali v Lize národů, se rychle rozšířila po celém světě. Nicméně celá situace se vyvinula v mnohem závažnější problém, když švédský deník Aftonbladet přinesl informace o vyšetřování případu znásilnění, které se mělo odehrát v hotelu, kde Mbappé přenocoval z čtvrtka na pátek. V reakci na to začali situaci řešit Mbappého agenti a také právníci z Realu Madrid.

K událostem se Mbappé osobně vyjádřil v pondělí odpoledne na síti X. Z jeho slov bylo patrné, že zpráva o vyšetřování ho nepřekvapila a spojoval ji s blížícím se slyšením před komisí Ligue 1, kde měl řešit finanční spor s Paris Saint-Germain (PSG) ohledně nevyplacených mezd. „Je to fake news! Jak předvídatelné v předvečer slyšení, úplná náhoda," napsal Mbappé ironicky na síti X s doprovodným mrkajícím emotikonem.

Podle informací je Mbappé v soudním sporu s PSG kvůli nevyplaceným 55 milionům eur (1,4 miliardy korun). Klub tvrdí, že hráči nic nedluží. K této kauze se dostaly nové informace prostřednictvím Aftonbladetu, přičemž francouzská stanice RMC potvrdila, že ve Stockholmu bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti se znásilněním v hotelu Bank, kde Mbappé trávil noc se svými přáteli.

Oběť prý musela vyhledat lékařskou pomoc

Oběť údajného činu měla vyhledat lékařskou pomoc, zatímco švédský prokurátor potvrdil pro Aftonbladet, že se případem zabývá: „Probíhá vyšetřování zločinu, který byl nahlášen 10. října v centru Stockholmu." Na zveřejněné informace reagoval také Real Madrid, který okamžitě svolal krizový štáb. Přesto klub veřejně potvrdil pouze to, že Mbappé nadále dodržuje individuální tréninkový plán kvůli zotavení z poranění stehenního svalu na levé noze.

Zástupci Mbappého se bránili proti spekulacím. V prohlášení pro AFP uvedli: „Aftonbladet šíří pomlouvačnou fámu. Aby bylo zabráněno tomuto ničení pověsti Kyliana Mbappého, budou přijata veškerá potřebná právní opatření k objasnění pravdy a zastavení veškerých osob či médií podílejících se na tomto morálním obtěžování."

PSG se k celé kauze rovněž vyjádřilo na sociálních sítích, kde ironicky komentovalo situaci: „Je chyba PSG, že Mbappé nedal penaltu v Realu? Je chyba PSG, že vynechal zápasy reprezentace kvůli zranění, které vlastně neměl? A teď si PSG prý vymyslelo příběh, který se odehrál ve Švédsku. Budeme to ignorovat a zachováme profesionalitu."

Vydra, Karabec, a ti další...Jak si zatím vedou talentovaní Sparťané na hostování?

další zajímavé články