úterý, 15. 10. 2024
Vydra, Karabec, a ti další...Jak si zatím vedou talentovaní Sparťané na hostování?

Vydra, Karabec, a ti další...Jak si zatím vedou talentovaní Sparťané na hostování?

Kádr pražské Sparty je nabitý i letos. Do hlavního týmu Larse Friise se neprobojovala celá řada hráčů, kteří si nyní zkouší říct o pozornost na hostování. Pojďme se v následujících řádcích podívat, jak si zatím někteří z nich vedou.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Adam Karabec (Hamburger SV)

Karabec pravidelně nastupuje za Hamburk ve 2. německé lize. Na svém kontě má zatím 7 startů, v nichž si připsal tři asistence. Vzhledem k tomu, že se jedná o ofenzivního hráče, může mu mírně škodit fakt, že se zatím neprosadil gólově a celkově čísly příliš nevyniká, přesto jdou na jeho výkony pozitivní reference.

Matyáš Kozák (1. FC Slovácko)

Třiadvacetiletý forvard se na Moravě zatím natrvalo neprobojoval do základní sestavy. V sedmi utkáních posbíral 290 minut, v nichž si zatím připsal pouze jednu asistenci. Jeho chvíle přišla v MOL Cupu, kdy dvěma zásahy pomohl svému týmu k postupu přes Kuřim.

Matěj Polidar (FK Jablonec)

Polidar v Jablonci hostuje už třetím ročníkem a začíná být pomalu čas na jeho posun vpřed. Na severu Čech zatím podává stabilní výkony, o čemž svědčí i průměrná známka 7,1 podle Livesportu. Ačkoliv zatím taky neodehrál úplně vše, nastřádal v lize 535 minut, v nichž posbíral bilanci 1+1.

Tomáš Schánělec (FK Jablonec)

Polidarův spoluhráč zatím dostal méně než poloviční porci minut a zatím trenér Luboš Kozel jeho služby příliš nevyužívá. Schánělec se trvale na hrot jabloneckého útoku zatím nedostal a nepomohl mu ani jeden gól, který vstřelil v českém poháru Domažlicím.

Václav Sejk (Zaglebie Lubin)

Střelný prach z Nizozemska Sejkovi zatím v Polsku zvlhnul. Kapitán české jednadvacítky naskočil v Ekstraklase do 11 utkání, během 627 minut ale skóroval pouze jednou. Zatím Sejk předváděl spíše nevýrazné výkony a rozhodně má dál na čem pracovat.

Filip Souček (1. FC Slovácko)

Souček letos zasáhl jen do tří zápasu a minuty sbíral v lize spíše po jednotkách. Celkem jich nastřádal 41, o větší prostor si v nich ale neřekl. Dojem nenapravil ani v národním poháru, a tak není divu, že se třikrát objevil i B-týmu hrajícím MSFL. Momentálně si však přivodil další zranění a na návrat na trávníky si bude muset nějaký čas počkat.

Michal Ševčík (1. FC Nürnberg)

Stejně jako Karabec nedostával Ševčík prostor ve sparťanském áčku, a tak se rozhodl zkusit štěstí ve druhé německé lize. V prvních dvou duelech za Norimberk v lize si dokonce otevřel gólový účet, a trefil se i německém poháru. Přesto však další příležitost od té doby nedostal.

Adam Ševínský (FC Slovan Liberec)

Dvacetiletý zadák přesvědčil trenéra Radoslava Kováče a v osmi zápasech odehrál kompletních 90 minut. Ačkoliv ho na tři zápasy vyřadilo drobné zranění, své místo v defenzivě Slovanu zatím stále má. Kromě až na výjimky spolehlivých výkonů směrem dozadu navíc zaznamenal i jednu ligovou branku.

Patrik Vydra (FK Mladá Boleslav)

Před sezonou bylo trochu překvapením, že Vydra nezůstal v kádru Sparty, neboť si ho zapůjčila Mladá Boleslav, která zatím nemůže litovat. Středočeši sice zatím figurují na 9. příčce, ztráta na top 6 ale není nikterak velká. Vydra zatím naskočil do 10 zápasů, a navíc pomohl gólem a asistencí klubu z města automobilů k historickému postupu do Konferenční ligy.

Třetí patro domácího fotbalu? Pořádně napínavá podívaná. Žádná ze tří tabulek nemá samostatného krále

 

další zajímavé články