pondělí, 14. 10. 2024
Komplikace pro San Jose, mladá hvězda je na listině zraněných

Komplikace pro San Jose, mladá hvězda je na listině zraněných

Macklin Celebrini je v rámci týdnů mimo hru a v dresu San Jose Sharks kvůli zranění v dolní části těla nenastoupí. Pro klub jde o značnou komplikaci, rozvoj jedničky draftu byl totiž hlavním účelem prvních týdnů soutěže.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 13. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Celebrini, který byl vybrán jako jednička draftu 2024, při svém debutu v NHL zaznamenal gól a asistenci. Hvzědný centr v pátek netrénoval a v sobotu byl zařazen na listinu zraněných.

"Je to na týdny. To je opravdu vše, co k tomu mám," řekl trenér Sharks Ryan Warsofsky. "Nemohu na to dát časovou osu, abych byl upřímný. Uvidíme, jak se to vyvine přes jeho rehabilitaci v příštích pár dnech."

Celebrini, kterému bylo v červnu 18 let, byl v minulé sezóně nejmladším hráčem mužského univerzitního hokeje, kdy se také stal nejmladším, kdo vyhrál Hobey Baker Award, která se každoročně uděluje nejlepšímu hokejistovi NCAA. Byl druhý mezi hráči NCAA s 32 góly a třetí s 64 body ve 38 zápasech za Boston University.

Celebrini také opustil trénink během tréninkového kempu se zraněním v dolní části těla a se stejným zraněním opustil 1. října přípravný zápas proti Utah Hockey Club.

"Každý si během tréninkového kempu projde modřinami," řekl Warsofsky. "Je to pro něj dobrý okamžik k učení se. Život je občas nespravedlivý. Mentálně je na tom dobře. Dnes tu byl a pracoval. Je to hokej, v něm budou zranění. Jistě, nebude to jeho poslední zranění a musíme pokračovat."

Jaké jsou náhrady?

Útočník Klim Kostin, který byl škrábanec na začátku sezóny, obsadil místo Celebriniho v sestavě, když v sobotu prohrál s Anaheim Ducks 0:2.

"Je to na prd," řekl útočník Will Smith. "Samozřejmě, že nikdy nechcete, aby se to stalo, ale je to součást hry a doufejme, že se brzy vrátí... Vidím ho každé ráno a je v dobré náladě. Je zřejmé, že mu chybí hokej, ale bude brzy zpět."

Mikael Granlund se při prohře s Ducks posunul nahoru a hrál s Williamem Eklundem a Tylerem Toffolim.

Sharks příští týden zahájí třízápasový road trip, který zahrnuje Dallas Stars, Chicago Blackhawks a Winnipeg Jets.

Glosa: Zadina vrazil Dědkovi nůž do zad. Najdou Pardubice odvahu angažovat Růžičku?

další zajímavé články