pondělí, 14. 10. 2024
Jako sen! Sršni drtí soka za sokem a mohou si dovolit i luxus, že v zápase nepromění 20 trestných bodů

Jako sen! Sršni drtí soka za sokem a mohou si dovolit i luxus, že v zápase nepromění 20 trestných bodů

Písečtí Sršni zůstávají neporažení i po sedmi duelech nejvyšší basketbalové soutěže.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Sršni Písek

Na horké půdě v Olomouci o tom ovšem muselo rozhodnout až prodloužení.

Byť hráči Písku neproměnili hned dvacet trestných bodů, což může být znepokojující, napínavý střet nakonec zvládli a zvítězili 107:103.

Rozhodlo jak bodování z lavičky (15-37), tak větší počet vyhraných doskoků (35-48).

 

Nejen mistrovský Nymburk! Bezchybnou krasojízdu v basketbalové lize prožívají i Sršni z Písku

Hanáckům nepomohl ani grandiózní výkon Treye Wertze, který zaznamenal 36 bodů a 9 doskoků, což je letošní ligový rekord.

Sršni mohou děkovat i Matěji Burdovi, který nastřílel čtyřiadvacet bodů, díky čemuž si stanovil nové kariérní maximum.

Trenér Jan Čech přiznal, že chvílemi ani nevěděl, co vše se dělo. "Za poločas si od jednoho hráče necháme dát sedmadvacet bodů, pak v závěru ztratíme náskok sedmi bodů, když se projeví naše bolest, kterou jsou trestné hody. Naštěstí jsme dokázali ze hry dostat několik hráčů a v závěru nastavení se projevila naše širší rotace. Z vítězství máme velkou radost. Z prvních sedm zápasů jsme chtěli pět nebo šest, máme všechny, což je jako sen," liboval si kouč na webu srsni.com.

Písek předvedl nejhorší výkon sezony. Varování před Opavou?

Podle rozehrávače s číslem 10 na zádech Vojtěcha Sýkory šlo o bláznivý duel a z písecké strany šlo o nejhorší výkon v sezoně. "Měli jsme v hlavách, že máme za sebou šest výher a nemůže se nic stát. Olomoucko má ale skvělé hráče a ti hlavně v prvním poločase dominovali. Po pauze jsme dali pár střel a vrátili se do zápasu, který jsme mohli vyhrát už v řádné hrací době. Povedlo se to až v nastavení, i z toho máme radost," zakončil jihočeský basketbalista.

Osmý korálek na současné báječné šňůře může tým Sršňů natáhnout již v neděli 20. října proti Opavě, která přetavila prvních pět ligových startů ve dvě výhry a tři porážky.

další zajímavé články