pondělí, 14. 10. 2024
Vrána tvrdě dřel, ale v úvodu sezóny má přednost Milano

Vrána tvrdě dřel, ale v úvodu sezóny má přednost Milano

Jakub Vrána se v tréninkovém kempu Washingtonu Capitals ukázal v dobrém světle a vysloužil si novou smlouvu. Přesto trenér Spencer Carbery rozhodl, že v prvním zápase sezony dostane šanci Sonny Milano. 


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 12. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Nečekané rozhodnutí trenéra

Po slibném předsezónním kempu si mnozí fanoušci Washingtonu Capitals mysleli, že Jakub Vrána nebude v úvodní sestavě chybět. Trenérský štáb byl nadšený z jeho nasazení, přístupu i práce během příprav. Přesto v pátek Spencer Carbery oznámil, že Vrána si na svou šanci bude muset počkat. Pozice levého křídla třetí lajny byla nakonec přidělena Sonnymu Milanovi, který si vybudoval důvěru trenérů díky své loňské sezóně.

Sonny Milano: Důvěra navzdory kolísavé formě

Sonny Milano, který v minulém ročníku zakončil sezonu s 23 body, se po pomalém startu do sezóny dostal v závěrečných měsících do solidní formy. V březnu a dubnu nasbíral 12 bodů a stal se stabilním hráčem sestavy. Přesto jeho předsezónní výkony v letošním kempu trenéra Carberyho neoslnily. Po prvních dvou přípravných zápasech trenér jasně uvedl, že Milano musí přidat, pokud chce být klíčovou postavou týmu. „Musí zapnout. Máme ještě čas, ale potřebujeme ho vidět v jeho plném režimu,“ poznamenal Carbery během tiskové konference na adresu svého svěřence.

Vrána: Návrat domů, ale zatím ne do základu

Jakub Vrána, který byl původně draftován Washingtonem v roce 2014 jako 13. volba, se letos po několika sezónách v Detroitu a St. Louis vrátil do organizace, která mu otevřela dveře do NHL. Jeho návrat byl pro fanoušky i trenéry příjemným překvapením. Kuba pracoval tvrdě a s obrovským odhodláním, což vedlo k tomu, že mu byla nabídnuta smlouva na dobu určitou. „Jsem na něj pyšný. Pracoval nesmírně tvrdě a měl dobrý kemp,“ řekl Carbery o hráči, jehož bojovnost si trenérský tým cení. Přesto to na základní sestavu ještě nestačilo.

Co bude dál?

Vránův čas v základní sestavě přijde, ale prozatím si bude muset počkat. Důvěra, kterou trenérský tým vkládá do Sonnyho Milana, mu momentálně zajišťuje místo v sestavě na první zápas sezóny. Pro Vránu to znamená trpělivost a další tvrdou práci, aby si svou šanci vybojoval v průběhu sezóny. V jeho případě ale platí, že úspěch přijde k těm, kteří jsou na něj připraveni. A Vrána je připravený.

další zajímavé články