pondělí, 14. 10. 2024
Nejhorší sezona? Djokovič byl po další prohře ve finále velmi upřímný

Nejhorší sezona? Djokovič byl po další prohře ve finále velmi upřímný

Novák Djokovič po prohře ve finále Shanghai Masters s Janníkem Sinnerem musel smutnit. Sedmatřicetiletý tenista hrál v Číně jeden ze svých nejlepších tenisových sezón. Ale v neděli nebyl soupeřem pro světovou jedničku aa na Itala prostě neměl.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 13. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Djokovič potvrdil, že rok 2024 byl jednou z jeho nejhorší sezóny, když pochyboval, zda bude schopen vyhrát další grandslamový titul.

Přestože spadl na poslední překážku, byl Shanghai Masters jedním z nejlepších Djokovičových výjezdů v této sezóně. Podle jeho měřítek byl rok 2024 rokem zklamáním poznamenaným předčasným odchodem na některých z největších turnajů.

Ale světová č. 4 ukořistila jediný titul, po kterém opravdu toužil, když sestřelil Carlose Alcaraze av létě vyhrál svou první zlatou olympijskou medaili. Jeho další dvě poslední vystoupení skončila porážkou - Alcaraz ho porazil ve Wimbledonu a Sinner vyhrál jejich zápas v Šanghaji 7-6(4) 6-3.

Nedělní prohra jen upevnila Djokovičovy chmurné myšlenky na jeho dosavadní ročník. "No, myslím, ve srovnání s většinou mých sezón v celé mé kariéře to byla jedna z nejhorších sezón, pokud jde o výsledky," řekl.

Navzdory vítězství zlaté medaile si 37letý borec kladl otázku, zda dosáhl bodu své kariéry, když už vyhrajete ty největší tituly.

„Ale víte, má přijít okamžik, kdy nebudu vyhrávat grandslamy a udržovt si nejvyšší úroveň tolik let v řadě. A to je v pořádku, jsem spokojený se svou zlatou medailí z olympiády, to byl hlavní cíl pro letošní rok. A samozřejmě bych si přál, abych mohl získat alespoň grandslamový titul nebo masters, ale je to v pořádku, tak to prostě je," dodal. 

Dravé mládí

"Je to druhá sezóna, kterou musíte jen přijmout a já jsem víc než spokojený s tím, čeho jsem během své kariéry dosáhl, takže uvidím, co mi přinese další výzvy,"  pokračoval.

Djokovič přesto odjede ze Šanghaje s dobrým pocitem ze svého výkonu. "Je tu docela dost pozitiv, která můžu vzít. Za prvé si myslím, že úroveň mého tenisu byla na tomto turnaji opravdu dobrá, pravděpodobně nejlepší po olympijských hrách," zamýšlel se.

"Dnes večer jsem vydal to nejlepší. Jannik zahrál velké tělo lépe než já, a to je ten rozdíl. si zasloužil vyhrát, v důležitých momentech byl prostě příliš silný. Ale přesto si stále myslím, že i ve finále jsem dnes hrál docela dobře, takže to mi dává důvod věřit, že stále mohu hrát s kluky, kteří jsou nejlepší na světě."

Král antuky na pokraji konce aneb Jak se Nadal téměř vzdal tenisu kvůli zranění

další zajímavé články