úterý, 15. 10. 2024
Uvedl se vítězným gólem, od té doby strádá. Zirkzee by v lednu mohl odejít na hostování

Uvedl se vítězným gólem, od té doby strádá. Zirkzee by v lednu mohl odejít na hostování

Joshua Zirkzee měl naprosto famózní vstup do svého angažmá v Manchesteru United. Na svůj vítězný gól proti Fulhamu ale zatím navázat nedokázal a trápení potvrdil i v reprezentaci. Bývalý útočník West Hamu či Sheffieldu Wednesday Paolo Di Canio tak přispěchal s možností rychlého odchodu Nizozemce z Old Trafford.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Nizozemský útočník přestoupil do Manchesteru United z italské Boloni za 36,5 milionu liber. Trenérský štáb v čele s krajany Erikem ten Hagem a Ruudem van Nistelrooyem si od něj sliboval mnohé a Zirkzee hned v prvním utkání rozhodl.

Jako střídající hráč rozhodl úvodní duel proti Fulhamu, od té doby už ale skórovat nedokázal. Své trápení potvrdil i v reprezentaci. Neprosadil se v utkání proti Maďarsku a nic nestihl ani za sedmnáct minut ve včerejším klání s Německem.

V důsledku toho si zaspekuloval někdejší útočník West Hamu či Sheffieldu Wednesday Paolo Di Canio, který by Zirkzeeho rád viděl v dalším svém bývalém celku, turínském Juventusu.

Znásilnění na hotelu, kde slavil Mbappe? Je to fake news, vzkázal hvězdný Francouz

"V Manchesteru United je tolik zmatku, že by jej mohli dát v lednu na hostování," domnívá se Canio. "Být v Turíně, začal bych vyjednávat hned. United mají Hojlunda a Rashforda, kteří hrají na jeho pozici. Pro Mottu by byl ideální variantou do útoku, kde má aktuálně jen Vlahoviče," pokračoval v rozhovoru pro Tuttosport.

"Vyjednal bych půjčku, klidně s opcí na přestup. Není to úplný zabiják, pětadvacet branek zřejmě nedá. Ale nutí své spoluhráče k vyšším výkonům," má jasno rodák z Říma.

Podle něj je pro nizozemského útočníka velkým problémem rychlé tempo Premier League. "Na tuto ligu je trochu pomalý, možná mě ale uvede v omyl a začne střílet jednu branku za druhou. V Anglii je ale vysoký presink a navíc tam pískají o poznání méně faulů," uzavřel Di Canio.

další zajímavé články