pondělí, 14. 10. 2024
Nezabezpečená šatna Manchesteru United: Skrytý mikrofon odhalil tajné týmové rozhovory

Nezabezpečená šatna Manchesteru United: Skrytý mikrofon odhalil tajné týmové rozhovory

Skandál zasáhl Manchester United poté, co byl v jejich šatně nalezen skrytý mikrofon. Incident odhaluje vážné bezpečnostní nedostatky během utkání s Aston Villou. Nahrávky rozhovorů trenéra Erika ten Haga mohly způsobit dalekosáhlé důsledky, které by mohly ovlivnit nejen jeho pozici v klubu.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 14. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Vedení Manchesteru United se nyní potýká s vážnými otázkami ohledně bezpečnosti poté, co se ukázalo, že šatna týmu byla odposlouchávána. Incident se odehrál během remízy 0:0 proti Aston Ville na stadionu Villa Park.

Podle informací, které přinesl deník The Sun, neznámý vtipálek pronikl do šatny Manchesteru dva dny před zápasem a umístil tam nahrávací zařízení. Mikrofon, který byl ukrytý na nenápadném místě, zaznamenal důležité taktické pokyny trenéra Erika ten Haga, přičemž šlo o klíčové utkání, které mohlo rozhodnout o jeho budoucnosti v klubu.

Nahrávací zařízení bylo aktivováno, když na něj vtipálek zavolal. Ačkoli nahrávky nebyly zveřejněny, deník The Sun tvrdí, že instrukce trenéra byly jasně slyšitelné. Vtipálek se údajně pokusil mikrofon vyzvednout den po zápase.

Na celou situaci reagoval bývalý útočník Carlton Cole slovy: „Tohle je svět, ve kterém dnes žijeme. Musíme si hlídat, co máme, zejména ve fotbalových klubech, kde je důležité zachovat důvěrnost. Pokud si nemůžete zabezpečit vlastní šatnu, může to způsobit obrovské problémy.“

Následky mohly být pro trenéra osudové

Cole dále upozornil na to, že ačkoli šlo o žert, situace mohla mít mnohem horší následky. „Dnes je vše o informacích, každý je chce mít. I když to byl jen vtip, mohlo to dopadnout mnohem hůř. Bezpečnost by to měla brát velmi vážně,“ dodal.

Navzdory vážným otázkám, které se v souvislosti s Ten Hagovým působením v Manchesteru United objevily, se zdá, že trenér zatím zůstane u kormidla. Zatímco si užívá dovolenou během reprezentační přestávky, vedení klubu uspořádalo schůzku, na které bylo jeho další působení jedním z hlavních témat.

Manchester United měl pod vedením Ten Haga nejhorší start do sezóny Premier League ve své historii, s pouhými osmi body ze sedmi zápasů. V tabulce se aktuálně nachází na 14. místě. Mezi možnými nástupci jsou podle spekulací zmiňována jména jako Thomas Tuchel, Thomas Frank nebo Gareth Southgate. Ten však údajně odmítl nabídku k návratu do klubového managementu, zatímco Tuchel je spojován s pozicí trenéra anglické reprezentace.

Hašek po vítězství nad Albánií: Tým ukázal odhodlání a zodpovědnost

další zajímavé články