neděle, 29. 09. 2024
Bálint odvedl dobrou práci, hodnotil trenér Vaněk vítězství Brňanů v moravském derby. Jak dopadly ostatní zápasy 3. kola KNBL?

Bálint odvedl dobrou práci, hodnotil trenér Vaněk vítězství Brňanů v moravském derby. Jak dopadly ostatní zápasy 3. kola KNBL?

Čtyřmi zápasy čtvrtého kola pokračovala česká nejvyšší basketbalová soutěž KNBL. Jednoznačným tahákem byl zápas mezi Opavou a Nymburkem, další zajímavé měření sil pak obstaralo v ryze moravské bitvě Olomoucko s Brnem.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Basket Brno

Souboj dvou moravských metropolí vyzněl lépe pro Brno, které si s Olomouckem poradilo v zajímavém zápase poměrem 67:78. Klíčovou postavou byl navrátilec Richard Bálint, jenž svůj fenomenální výkon podtrhl ziskem čtyřiadvaceti bodů. Už bylo na čase, abych se probral, první dvě kola nebyly z mého pohledu dobré. Takový zápas jsem potřeboval, teď věřím, že to tak bude pokračovat. Myslím, že návrat do české ligy byl dobrý krok. Hlasy, že ne, mě spíš motivují,” prohlásil český reprezentant. Nejen jeho výkon pochválil trenér Jihomoravanů Martin Vaněk. „Problém jsme měli ve třetí čtvrtině. Za stavu plus 16 jsme začali zmatkovat. V poslední čtvrtině jsme se už dostávali do dobrých pozic. Klíčový byl útočný doskok. Věděli jsme, že s tím mají domácí problémy a podařilo se nám to využít. Dobrou práci odvedl Richard Bálint, sám před zápasem říkal, že to odšpuntuje. Přesně to i udělal,“ uvedl Vaněk.

Šlágr pro Nymburk, drama ovládla Slavia

Jednoznačným šlágrem 3. kola byl souboj mezi domácí Opavou a Nymburkem. Slezané se na domácí palubovce představili vůbec poprvé a hned se jim postavil nejlepší celek novodobě historie KNBL. Středočeši byli v utkání favoritem a svoji roli potvrdili vítězstvím 75:94, přičemž vyhráli všechny čtyři čtvrtiny a po zásluze zvítězili. Osmnácti body se v jejich dresu zaskvěl Američan Tylan Birts.

V dalších duelech sobotního programu si Děčín poradil s Jindřichovým Hradcem 95:73 a napínavý souboj mezi Slávií Prahou a Ostravou skončil těsně 89:87. Toto klání se rozhodovalo až v samotném závěru, ve kterém Pražané předvedli šňůru pěti bodů v řadě. V neděli jsou na programu další dvě utkání. Od 17 hodin vyzve Písek před domácím publikem USK Praha, o hodinu později se pak doma představí Ústí nad Labem proti Pardubicím.

Který ligový tým vykázal největší stabilitu v kádru? Byl to Děčín, nebo Opava?

další zajímavé články