neděle, 22. 09. 2024
Evropa dramatizuje boj o Laver Cup, poprvé v Berlíně ovládla čtyřhru

Evropa dramatizuje boj o Laver Cup, poprvé v Berlíně ovládla čtyřhru

O třetí triumf v řadě na Laver Cupu usilují hráči světa. Po dvou dnech si vypracovali solidní náskok 8:4, ve své oblíbené disciplíně, tedy čtyřhře, ale svůj náskok navýšit nedokázali. Fantastický výkon totiž předvedla dvojice Casper Ruud - Carlos Alcaraz. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Po dvou dnech vede výběr Johna McEnroea 8:4, přesto musí dnes při závěrečném hracím dni uhrát alespoň dvě výhry, neboť každé vítězství je oceněno třemi body. Do čtyřhry šlo americké duo Shelton - Tiafoe v pozici favorita.

První set měl ale nečekaně jednoduchý průběh ve prospěch Evropanů. Ve třetí a páté hře si Alcaraz s Ruudem vzali servis soupeřů, získali pět her v řadě a první set opanovali za osmatřicet minut.

Druhá sada byla již o poznání vyrovnanější, opět ale nabídla skvělý tenis. Ve třetí hře se mohl Alcaraz s Ruudem opět trhnout, Shelton ale při svém servisu oba brejboly odvrátil. Další příležitost měla Evropa v jedenácté hře, ani v ní ale světová sedmnáctka o podání nepřišla.

Rozhodnout tak musel až tie-break. V něm Evropané zvládli kritický okamžik za stavu 4:5 a využili nakonec druhý mečbol. Třídenní souboj tak snížili na 8:7 a v závěrečných třech dvouhrách potřebují uhrát na vítězství dva zápasy. Stejně je na tom i výběr světa.

Jako první do dvouhry nastoupí Daniil Medveděv a Ben Shelton. Následuje Alexander Zverev a Frances Tiafoe a vše završí Carlos Alcaraz v souboji s třetím Američanem, Taylorem Fritzem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Eurosport (@eurosport)

další zajímavé články