neděle, 22. 09. 2024
Alcaraz nadšený z přítomnosti Federera na Laver Cupu: 'Na ten moment jsem dlouho čekal'

Alcaraz nadšený z přítomnosti Federera na Laver Cupu: 'Na ten moment jsem dlouho čekal'

Carlos Alcaraz zažil jedinečný okamžik, když na Laver Cupu poprvé hrál před svým tenisovým idolem, Rogerem Federerem. Dvacetiletý Španěl, aktuálně třetí hráč světového žebříčku, neskrýval své nadšení poté, co ho Federer sledoval při čtyřhře po boku Alexandera Zvereva proti Tayloru Fritzovi a Benu Sheltonovi.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 21. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Roger Federer, vítěz 103 turnajů na nejvyšší úrovni, viděl v průběhu své kariéry mnoho skvělých hráčů, ale páteční zápas byl poprvé, co mohl naživo sledovat hru Carlose Alcaraze. Oba se už před zápasem setkali na několika akcích Laver Cupu, kde si povídali a pózovali pro fotografie. Pro Federera však bylo zcela novým zážitkem vidět Alcarazovu hru zblízka, když sledoval jejich čtyřhru, kterou Fritz a Shelton vyhráli ve dvou setech, uvádí web ATP Tour. 

Alcarazův splněný sen: Hrát před Federerem

Po zápase Alcaraz nadšeně promluvil o tom, jaký to pro něj byl zážitek, že ho Federer sledoval. „Bylo to skvělé, upřímně. Hrát před ním, to bylo poprvé, co sledoval můj zápas naživo, a jsem opravdu šťastný, že tam byl a díval se na naši čtyřhru,“ řekl Alcaraz.

Myslím, že většinu dvouher získají Evropané, řekl Federer k blížícímu se Laver Cupu

Přestože se považuje za lepšího hráče ve dvouhře než ve čtyřhře, pro Alcaraze to byl nezapomenutelný moment. „Doufám, že si čtyřhru užil, a bylo skvělé ho vidět i na tréninku,“ dodal Alcaraz. Federer mu sice nedal žádné taktické rady, ale vyjádřil radost, že může sledovat jeho hru naživo. „Byl to pro mě úžasný okamžik. Na ten moment jsem čekal dlouho,“ uzavřel.

další zajímavé články