sobota, 28. 09. 2024
Zdravotní problémy Zvereva pokračují a nestihne turnaj v Pekingu. A co Davis Cup?

Zdravotní problémy Zvereva pokračují a nestihne turnaj v Pekingu. A co Davis Cup?

Němec Alexander Zverev na turnaji v Pekingu hrát nebude! Rozhodly o tom jeho zdravotní trable, které ho sužovaly už na nedávném Laver Cupu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 09. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Německý tenista Alexander Zverev se rozhodl vynechat turnaj v Pekingu, což je překvapivá zpráva pro tenisové fanoušky. Druhý hráč světového žebříčku se k tomuto kroku uchýlil kvůli zdravotním potížím, které ho trápily během Laver Cupu v Berlíně. Zverev během tohoto prestižního turnaje, kde slavil vítězství s týmem Evropy, bojoval s teplotami a kašlem. Právě tyto zdravotní problémy ho přiměly k rozhodnutí dát přednost odpočinku.

O neúčasti sedmadvacetiletého tenisty na China Open informovala ATP prostřednictvím svých sociálních sítí, čímž potvrdila spekulace ohledně jeho zdravotního stavu. Zverev měl být na turnaji v Pekingu druhým nasazeným hráčem hned po světové jedničce, Italovi Janniku Sinnerovi. Tím pádem jeho absence otevřela dveře dalším tenistům, kteří by tak mohli překvapit. Po odpočinku a zotavení se Zverev plánuje vrátit na okruh ATP na prestižním turnaji Masters v Šanghaji, který je naplánován na začátek října, a to konkrétně od 2. října.

Zverev a Davis Cup? Zatím není jasno

Zverevovo zdraví a připravenost jsou také velkým tématem ve spojitosti s jeho možnou účastí na finálovém turnaji Davisova poháru. Zatím není jisté, zda se tohoto turnaje zúčastní, což by pro německý tým byla velká ztráta. V nominaci německého týmu pro finále Davisova poháru totiž Zverev zatím nefiguruje a páté místo v týmu zůstává stále neobsazené.

Zatímco Zverev odpočívá, na turnaji v Pekingu na sebe upozornil mladý český talent Jakub Menšík. Devatenáctiletý tenista zvládl svůj třísetový duel v 1. kole kvalifikace proti Francouzi Hugovi Gastonovi, čímž si zajistil šanci bojovat o účast v hlavní soutěži.

Menšík v první sadě nadělil svém francouzskému protivníkovi dokonce kanára a ačkoliv druhý se ztratil 6:4 na gemy, v rozhodující sadě zabral a po výhře 6:3 na gemy dotáhl zápas do vítězného konce.

Alcaraz zazářil v Laver Cupu a dovedl Evropu k triumfu po třech letech!

další zajímavé články