úterý, 24. 09. 2024
Alcaraz zazářil v Laver Cupu a dovedl Evropu k triumfu po třech letech!

Alcaraz zazářil v Laver Cupu a dovedl Evropu k triumfu po třech letech!

Evropský tým v Laver Cupu udržel naději na vítězství díky skvělému výkonu debutanta Carlose Alcaraze, který se dvakrát podílel na obratu a pomohl ukončit sérii světového výběru.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Evropský tým byl blízko prohře v Laver Cupu, ale nakonec dokázal udržet naději a po úžasném výkonu Carlose Alcaraze slavil vítězství 13:11. Alcaraz, který se na turnaji debutoval, se postaral o klíčové body, když v nedělním programu nejprve triumfoval v deblovém utkání spolu s Casperem Ruudem a poté porazil Taylora Fritze v rozhodujícím singlu.

Zápas začal deblovým soubojem, ve kterém Alcaraz s Ruudem dominovali a vyhráli 6:2, 7:6. Tento výsledek dal Evropě potřebný impuls a umožnil snížit náskok světa na 7:8. Alcaraz následně potvrdil svou skvělou formu, když ve svém singlu porazil Fritze 6:2, 7:5. I když Američan dokázal srovnat ve druhé sadě, Alcaraz se nevzdal a vyhrál poslední tři gamy, uvádí web Tenis Portal.

Alcaraz září v rozhodujícím duelu a posílá Evropu k vítězství

Dynamiku zápasu dále ovlivnil Ben Shelton, který vybojoval vítězství pro světový tým a posunul skóre na 11:7. Evropa však musela uspět ve zbývajících dvou utkáních, což se podařilo Alexanderu Zverevovi, který porazil Francesa Tiafoe a vrátil naději Evropě. Zápas dospěl k napínavému závěru, kdy musel Alcaraz ukázat svou sílu a zkušenosti ve finálním duelu. Jeho vítězství nad Fritzem přineslo Evropě tolik potřebné body a zajistilo triumf v Laver Cupu po třech letech. Alcaraz si navíc připsal rekordní osm bodů pro Evropu, čímž potvrdil svůj potenciál a důležitost pro tým.

Evropa dramatizuje boj o Laver Cup, poprvé v Berlíně ovládla čtyřhru

Laver Cup, který se koná každoročně, se příští rok přesune do San Francisca s novými kapitány, Yannickem Noahem pro Evropu a Andre Agassim pro světový tým. Tato událost, za jejímž zrodem stojí Roger Federer, opět slibuje napínavé souboje a skvélé výkony nejlepších hráčů.

 

 

další zajímavé články