sobota, 28. 09. 2024
Lampard jmenoval nejlepšího útočníka, se kterým kdy hrál. Drogba to nebyl

Lampard jmenoval nejlepšího útočníka, se kterým kdy hrál. Drogba to nebyl

Frank Lampard, legenda Chelsea a historicky nejlepší střelec klubu, nedávno prozradil, kdo je podle něj nejlepším útočníkem, se kterým kdy hrál. Překvapivě nejmenoval Didiera Drogbu, ale argentinského útočníka Sergia Agüera.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Chelsea FC

Frank Lampard, bývalý záložník a ikona londýnské Chelsea, nedávno prozradil, kdo je podle něj nejlepší útočník, se kterým kdy sdílel hřiště během své bohaté fotbalové kariéry. Překvapivě nezmínil svého bývalého spoluhráče Didiera Drogbu, s nímž slavil mnoho úspěchů, ale jako nejlepšího zakončovatele označil Sergia Agüera, se kterým si zahrál na konci své kariéry v Manchesteru City.

Lampard, který je historicky nejlepším střelcem Chelsea s 211 góly a 148 asistencemi ve 648 zápasech, se během své kariéry potkal s mnoha skvělými útočníky, mezi nimiž byli například Fernando Torres, Didier Drogba či Nicolas Anelka. Přesto jej nejvíce zaujal právě argentinský útočník Agüero. „Pro mě je na úplném vrcholu. Měl jsem to štěstí, že jsem hrál s velkými fotbalisty. Vždy jsem říkal, že Didier Drogba je komplexní útočník, který vám dal všechno. Ale pokud jde o střelce a zakončovatele, Sergio Agüero je nejlepší, se kterým jsem kdy hrál,“ přiznal Lampard.

Agüero byl známý svým neuvěřitelným instinktem v pokutovém území a schopností rozhodovat zápasy, a právě to na něm Lamparda ohromilo nejvíc. „Velkou část zápasu dokázal být velmi nenápadný, aby na konci střelil vítězný gól. Dokázal se prosadit z různých situací okolo šestnáctky. Byl smrtelně nebezpečný, ostrý a velmi sebevědomý,“ pokračoval bývalý anglický reprezentant, který sám patří mezi nejlepší střelce v historii anglické Premier League.

Lampard také ocenil Agüerův jedinečný styl a odhodlání na tréninku, které se promítlo i do jeho výkonů na hřišti. „Má jedinečný styl, který se projevoval nejen v jeho hře, ale i v tom, jak trénoval,“ dodal. Sergio Agüero během své kariéry v Manchesteru City získal několik ligových titulů a stal se jedním z nejlepších střelců v historii Premier League.

Toto uznání jen potvrzuje výjimečné kvality argentinského střelce. Lampardův pohled na Agüera jako na nejlepšího útočníka, se kterým kdy hrál, je tak dalším důkazem toho, jak mimořádným hráčem skutečně byl.

další zajímavé články