sobota, 28. 09. 2024
Plán na neděli je vyhrát, jak jinak. Získat tři body je ta nejdůležitější věc, říká Conrad Wallem

Plán na neděli je vyhrát, jak jinak. Získat tři body je ta nejdůležitější věc, říká Conrad Wallem

V neděli 29. září se odehraje Vršovické derby mezi Slavií a Bohemians. Conrad Wallem představil plán před nedělním utkáním.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Bohemians tři ligová kola čekají na výhru, v tabulce jsou dvanáctí se ziskem devíti bodů. Nejproduktivnějším hráčem Klokanů je třígólový Júsuf Hilál, bývalý útočník Slavie. Conrad Wallem předestřel pro #SlaviaTV plán pro nedělní vršovické derby. 

Plán na neděli je vyhrát, jak jinak. Natáhnout naši vítěznou sérii. Získat tři body je ta nejdůležitější věc. Bude to těžký zápas, derby. Navíc na trošku specifickém stadionu. Je menší, má menší kabiny, atmosféra bude jiná. Je to něco, na co musíme být připraveni. Bude to těžké, oni na nás budou připraveni, nehráli zápas v týdnu. Potřebujeme dobít baterky a připravit se na nedělní souboj," říká Conrad Wallem, který se při vítězném startu ligové fáze Evropské ligy proti Ludogorci vrátil do základní sestavy poprvé od 21. dubna.

Cítil jsem úlevu, bylo super zase hrát. Opravdu hodně mi to chybělo. Scházelo mi hraní před našimi fanoušky, stejně tak mi chyběli spoluhráči. Bylo to několik těžkých měsíců, to není žádné tajemství. Ale teď jsem šťastný, že můžu pokračovat, sbírat minuty, zahajovat zápasy. A dělat, co umím. Jsem velmi šťastný, že jsem zpátky a můžu pomáhat týmu tak, jak nejlépe umím,” dodal. 

Klokani se po dlouhé době představí doma v Ďolíčku 

Ďolíček si užil neplánovaně dlouhou přestávku bez prvoligové atmosféry. Naposledy se ligová hymna za svatostánku Klokanů ozývala v závěru srpna před duelem s Jabloncem. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého budou čelit účastníkovi Evropské ligy, ale zároveň i lídrovi tabulky Chance ligy.  

Pokud se na něco Slavia může spolehnout, je to její defenziva. V lize inkasovala pouze jediný gól, a to doma s Teplicemi. Ve zbylých sedmi zápasech udržela čisté konto, a tak mladý brankář Kinský vládne brankářským statistikám. 

Nebezpečná umí být Slavia i ze standardních situací. Častým adresátem na přední tyči je Mojmír Chytil, u něhož spoléhají ostatní na prodloužení míč na zadní tyč. Ovšem při odlišném signálu se dostal i do role zakončujícího hráče. Ve středečním duelu na půdě bulharského Razgradu obránce Bořil zvládl svou úlohu zablokování protihráče a Chytil následně v šanci hlavou uspěl. 

Napříč historií nejvyšší soutěže má navrch Slavia s 28 vítěznými zápasy, jedenáctkrát se body dělily a šestkrát dokázala Bohemka získat skalp svého rivala.

Sparťanská série bez porážky skončila. Sigma triumfovala na Letné  

další zajímavé články