sobota, 28. 09. 2024
Sparťanská série bez porážky skončila. Sigma triumfovala na Letné

Sparťanská série bez porážky skončila. Sigma triumfovala na Letné

V páteční předehrávce 10. kola Fortuna ligy Sparta poprvé v sezóně podlehla. Na domácím stadionu se sice ujala vedení gólem Victora Olatunjiho, ale olomoucká Sigma dokázala ve druhé půli otočit skóre a odváží si vítězství 3:2. Sparťané tak utrpěli první ligovou prohru v ročníku, která přichází krátce před důležitým duelem Ligy mistrů.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Zápas začal pro Spartu slibně. Už v 13. minutě otevřel skóre Victor Olatunji po přesném centru od Birmančeviće. Přestože měli domácí několik dalších šancí, včetně Haraslínova neuznaného gólu kvůli ofsajdu, nedokázali náskok navýšit. Ve druhé půli se však Hanáci zvedli a Sparta začala ztrácet kontrolu nad hrou. Filip Panák po zápase uznal, že tým měl příležitost rozhodnout: „Vedli jsme a měli jsme šance přidat druhý gól. Bohužel jsme naopak inkasovali,“ uvádí web AC Sparta Praha.

Jako majitelé do této doby nevzali z klubu ani euro! Šádek a Dellenbach odpovídali na otázky v rozhovoru majitelů

Druhý poločas přinesl dramatickou změnu. Sparťané neproměnili velkou šanci po střele Ryneše, která skončila jen na břevnu, a Sigma trestala. V 68. minutě se prosadil Muritala, následně Fiala a Zorvan posunuli skóre na 1:3 z pohledu domácích. Přestože Karniqi dokázal v závěru snížit, na vyrovnání už nebyl čas.

Lekce před Ligou mistrů

Sparťanský kapitán Filip Panák bere prohru jako důležitou lekci: „Musíme se z toho poučit. Nesmíme přestat hrát, když vedeme. Každý tým ví, jak na nás hrát, a my musíme být připraveni.“ V kontextu nadcházejících evropských utkání zůstává prioritou pro Spartu domácí liga. „Liga je pro nás primární cíl,“ zdůraznil Panák.

 

další zajímavé články