sobota, 28. 09. 2024
Jako majitelé do této doby nevzali z klubu ani euro! Šádek a Dellenbach odpovídali na otázky v rozhovoru majitelů

Jako majitelé do této doby nevzali z klubu ani euro! Šádek a Dellenbach odpovídali na otázky v rozhovoru majitelů

Do sezony vstoupila Viktorie Plzeň úspěšně. Probojovala se do hlavní ligové fáze v Evropské lize, čímž si splnila jeden z hlavních cílů. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: FC Viktoria Plzeň

V rozhovoru pro klubové stránky rozebíral předseda představenstva a generální ředitel Adolf Šádek s členem představenstva a jedním ze spolumajitelů klubu Martinem Dellenbachem nejen cíle Víktorky, ale i prodej Hranáče, přestup Markoviče a Adu nebo ekonomickou situaci klubu.  

Co říkají Šádek s Dellenbachem na soupeře Viktorky? “Určitě budeme herně daleko více prověřeni než minulou sezonu. Ale jak jsem zmínil a zopakuji to – bude dobré vidět, kde se ve vývoji nacházíme. Abychom zjistili, v jakých oblastech musíme být ještě lepší,” řekl Dellenbach. 

Chtěli bychom odehrát perfektní zápasy, to musí být náš cíl! Nepochybuji o tom, že všechny zápasy Evropské ligy budou svátkem pro nás všechny, pro celé město, celý kraj, všechny fanoušky i partnery,” odpověděl Šádek. 

Nedávno došlo k jednomu z největších transferů v klubové historii, když odešel Robin Hranáč do bundesligového Hoffenheimu. “V létě jsme registrovali velkou poptávku na naše hráče, čtyři z nich dokonce jeli na EURO s reprezentací. O Robina Hranáče byl například zájem v Německu a dalších zemích. Zájem top klubů z předních pěti lig by měl být čím dál tím větší,” řekl Dellenbach.  

Na otázku o Robinu Hranáčovi odpověděl Šádek takto: “Pro Robina to znamená, že se zase posunul k dalšímu svému snu. Jsme přesvědčení a věříme, že se v bundeslize prosadí a bude hrát. 

Odchod Robina Hranáče byl i bodem pro získání dvou vyhlížených hráčů - Svetozara Markoviče a Prince Adu. Viktorka nabídla těmto fotbalistům plán jejich kariéry, díky tomu hráči vidí příchod do Plzně jako dobrý kariérní krok.  

Jak je na tom Viktorka s financemi? 

Základ máme vytvořený. Pořád se ale musíme dívat na to, abychom jej nezratili. Ve fotbale nemáš nikdy dostatek financí, pořád je kam investovat,” zmínil Šádek. Ve Viktorce myslí na budoucnost a udržitelnost. Mezi fanoušky se téma ekonomické situace velmi často objevuje. “Toto jsem zaznamenal. Chtěl bych ubezpečit a zdůraznit, že jsme si jako majitelé do této doby nevzali z klubu ani euro! Náš cíl bylo vytvořit stabilní základ pro fungování,” zdůraznil Martin Dellnebach.  

Plzeň má závazek vůči fanouškům, městu i celému regionu. Například s partnerem DOOSAN Škoda Power uzavřeli nejdelší smlouvu v historii. A přesně tak chtějí i dlouhodobě přemýšlet.

Přišel jsem po těžkém zranění. Myslím si, že se dostávám do formy, řekl po pohárovém utkání Ivan Krajčírik 

další zajímavé články