sobota, 28. 09. 2024
Letos máme vyšší cíle. Vybojovat play-off a vyhnout se v něm ligovému lídrovi USK Praha, řekl trenér Kurucz

Letos máme vyšší cíle. Vybojovat play-off a vyhnout se v něm ligovému lídrovi USK Praha, řekl trenér Kurucz

DSK Basketball Brandýs zahájil přípravu na novou sezonu. Základ týmu zůstává nezměněn, avšak do týmu přišlo 5 nových hráček. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: DSK Basketball Brandýs

Loňský nováčkovský cíl udržet se v soutěži a vyhnout se případné baráži se basketbalistkám z Brandýsa podařilo naplnit. Přestože se musí vyrovnávat se ztrátou Pavla Kubálka, důležitého člena realizačního týmu, mají letos cíle vyšší: vybojovat play-off a vyhnout se lídrovi USK Praha.  

Basketbalistky DSK by rády uspěly ve Středoevropské lize CEWL, do které se přihlásily. Celkem sehrají 7 zápasů, kde postupně narazí na Kranj ze Slovinska, mistra Rakouska Graz, slovenského mistra Piešťanské čajky, Ružomberok, Banskou Bystricu, Ostravu a Hradec Králové. Nejlepší čtyři týmy postoupí do Final Four regionu.  

Ke změnám v kádru se vyjádřil hlavní trenér Dan Kurucz 

Po loňském 9. místě, a tedy splnění cíle udržení chceme letos myslet na play-off. Proto jsme se dohodli s 5 novými hráčkami na různé posty. Nejzvučnější posilou je nesporně Alena Hanušová. Alča by společně se Sarou Loomis měly vyztužit naši podkošovou sestavu a přidat body. Na křídla přicházejí dvě nové hráčky. Andy Ondroušová se vrací po dvouletém hostování. Sára Lišková je prospekt do budoucnosti, hráčka s velkým nasazením a vůlí naučit se něco nového. Na rozehru přichází Maruška Žílová a z BK Brandýs přestupuje mladá naděje Amálka Hrubinová,” uvedl Kurucz. 

Po ročním působení v DSK Brandýs dostala Timi Najbrtová laso až z USA v podobě dlouhodobého basketbalového stipendia na University of Nebraska. Na letošní sezonu podepsali DSK smlouvu se střelkyní Kwanzu Murray.  

Do B-týmu BK Brandýs půjde Kateřina Matějková. Naopak v barvách DSK Brandýs nebude k vidění Petra Klokočníková, Julie Kučerová a Zuzana Kolářová, které budou hrát nižší soutěže.  

Který ligový tým vykázal největší stabilitu v kádru? Byl to Děčín, nebo Opava?

další zajímavé články