sobota, 28. 09. 2024
Který ligový tým vykázal největší stabilitu v kádru? Byl to Děčín, nebo Opava?

Který ligový tým vykázal největší stabilitu v kádru? Byl to Děčín, nebo Opava?

Týmem, který v létě vykázal největší stabilitu, se stali písečtí Sršni. Právě ti udrželi rovnou desítku obehrávanějších hráčů. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Loňský nováček nepřišel o žádného opěrného hráče a naopak tři, u nichž se předpokládá vyšší vytížení, do sestavy přidal.  

Druhou největší stabilitou se pyšní v Opavě, kde z osy zůstalo v kádru 9 mužů a třetí příčka patří Děčínu se 7 basketbalisty. Největší cifrou v kolonce důležitějších akvizic bylo sedm v podání Nymburka, Ústí, Olomoucka a Slavie. Nejméně museli lovit v Děčíně, Opavě a Písku. 

Po nových akvizicích z posledního týdne se počet zahraničních borců na soupiskách vyšplhal na 45, což dává průměr téměř čtyř hráčů na tým. Největší zastoupení mají Američané (29), následují Slováci (7) a třetí místo patří Kanaďanům (2). Po jednom muži mají Nový Zéland, Brazílie, Velká Británie, Kolumbie, Německo, Litva a Bulharsko. 

Jedinou čistě českou sestavou NBL jsou Sršni, jednoho cizince má Opava, zbytek ligy už je pak nejméně na třech. 

Nymburk, Opava, Ústí a Slavia odehráli své první zápasy 

Ve druhém kole se střetly tyto týmy: Pardubice s Opavou, Nymburk s Olomoucí, Jindřichův Hradec s Ústím, USK s Děčínem, Brno se Slávií a také Ostrava s Pískem. 

Na palubovce Pardubic vstoupil do sezony tým Opavy, který posledních deset dní řešil zejména záchranu své haly po povodních a musel si odložit vstupní domácí duel s Ústím. Slezané v létě minimálně změnili kádr a doplnili především rozehrávače Vyroubala z USK, křídelníka Váňu a atletického power forwarda Howarda z levic, který je jediným cizincem na soupisce. 

Opava nezažila výsledkově zázračnou přípravu, ale to nemusí nic znamenat. Zkušený tým se nyní musí hlavně vyrovnat se situací následující po povodních, která musela narušit i tréninkový proces a osobní klid řady hráčů, kteří se zapojili do úklidových prací po spoušti ve městě. 

Nově složený tým Beksy na úvod nečekaně neuspěl v Olomouci, kde se utkal s rovněž zbrusu novou sestavou Hanáků. V utkání marně doháněl manko ve skóre, navíc se mu zranil klíčový guard a nový kapitán Šafarčík. Beksa měla spoustu doskoků, ale v obraně povolila soupeři 13 trojek a také 77 procentní úspěšnost dvojek. 

Fantastický úspěch! Po deseti letech si Euroligu zahrají basketbalistky Brna

další zajímavé články