sobota, 28. 09. 2024
Fantastický úspěch! Po deseti letech si Euroligu zahrají basketbalistky Brna

Fantastický úspěch! Po deseti letech si Euroligu zahrají basketbalistky Brna

Basketbalistky brněnských Žabin si po dlouhých deseti letech zahrají základní skupinu Euroligy a doplní tak mistryně z USK Praha. Dnes o to rozhodl odvetný duel na palubovce maďarského Szekszárdu.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V domácím utkání Brno většinu času prohrávalo, díky dvěma šestkám v závěru ale nakonec zvítězilo 67:66. Do odvety v maďarském Szekszárdu vstoupilo ale daleko lépe, v první čtvrtině si vypracovalo náskok až sedmi bodů, přesto se mírný outsider klání dostal do vedení.

Od deváté minuty neprohrával, navýšil náskok až na deset bodů a ještě na začátku záverečné čtvrtiny prohrávaly Žabiny o sedm bodů. Od stavu 69:67 ale domácí vstřelili jen čtyři body.

To české vicemistryně zaznamenali bodů třináct, duel otočili a po deseti letech si zajistili postup do Euroligy. "Zvládly jsme to v hlavě. Právě mentální stránka nás posunula do Euroligy. Padalo mi to, ale postup je jednoznačně týmovou prací," uvedla po postupu Petra Záplatová.

Ta nasázela sedmadvacet bodů, přidala tři doskoky a tři asistence a byla jednoznačně hlavní strůjkyní postupu. Dalších dvacet bodů přidala Elissa Cunane, jenž byla jediný doskok od double-double. Za domácí řádilo finsko-australské duo Bejedi - Whittle, ani 45 bodů ale na český tým nestačilo.

V základní skupině se Žabiny Brno střetnou s tureckým Mersinem, francouzským Bourges a řeckým Olympiakosem. Právě s ním zahájí pouť základní skupinou, doma řeckého mistra přivítají 9. října. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Žabiny Brno (@zabiny)

další zajímavé články