sobota, 28. 09. 2024
Nová pardubická aréna. Přichází největší hokejový stadion světa!

Nová pardubická aréna. Přichází největší hokejový stadion světa!

Od sezóny 2027/28 by se hokejové zápasy měly hrát v největší aréně na světě, a to přímo v Pardubicích! Ambiciózní projekt majitele Dynama Petra Dědka slibuje nejen rekordní kapacitu, ale také moderní multifunkční centrum. Jak bude vypadat?


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Plány na stavbu nové arény v Pardubicích byly schváleny koncem roku 2023 a nyní je jasné, že tato „DD ARENA“ bude mít kapacitu 22 296 diváků, což ji katapultuje na špičku světového žebříčku. Aréna vyjde na 10,5 miliardy korun, a kromě samotné haly zde bude i hotel, menší hala a parkovací domy. Je tedy jasné, že Pardubice získají nejen sportovní, ale i kulturní centrum evropského formátu. „Chceme, aby Pardubice byly nejen hokejovou, ale i kulturní metropolí Česka,“ řekl Petr Dědek, který projekt podporuje od začátku.

22 296 míst a rekordní investice

Pardubice plánují konkurovat největším arénám na světě, včetně SKA Areny v Petrohradě, která aktuálně drží prvenství s 21 542 místy. Překonat ji chce právě DD ARENA. Podobné velkolepé arény jsou například Bell Centre v kanadském Montrealu nebo Madison Square Garden v New Yorku.

Laine ohromil při debutu za Canadiens. Trenér ho srovnal s Lafleurem

DD ARENA přinese výrazné změny nejen pro pardubický hokej, ale také pro český sport jako celek. Dynamu Pardubice, které momentálně hraje v Enteria areně s kapacitou 10 194 diváků, to umožní posunout své ambice na zcela novou úroveň. 

další zajímavé články