sobota, 28. 09. 2024
Laine ohromil při debutu za Canadiens. Trenér ho srovnal s Lafleurem

Laine ohromil při debutu za Canadiens. Trenér ho srovnal s Lafleurem

Patrik Laine se poprvé představil v dresu Montrealu Canadiens a i přes absenci gólu si získal fanoušky. Trenér Martin St. Louis ho dokonce přirovnal k legendárnímu Guymu Lafleurovi. Šestadvacetiletý Fin věří, že Montreal bude místem, kde znovu najde svou nejlepší formu.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Montreal Canadiens

Patrik Laine, šestadvacetiletý finský útočník, má za sebou svůj první předsezónní zápas v dresu Montrealu Canadiens a hned ukázal, proč se o něm mluví jako o jednom z největších talentů současného hokeje. Ačkoliv gól nepadl, Laine byl jednoznačně jedním z nejvýraznějších hráčů na ledě a svým výkonem zaujal nejen fanoušky, ale i svého trenéra Martina St. Louise. „Vyrůstal jsem při sledování Guye Lafleura a tohle bylo něco podobného,“ řekl spokojený kouč po utkání.

Laine zaznamenal během zápasu nejvíce střel na branku (5) a střeleckých pokusů (9) ze všech hráčů na ledě, čímž potvrdil, že jeho střelecký instinkt zůstává stále silný. Pro Fina, který v minulých sezónách bojoval se zraněními a osobními problémy, to byl důležitý krok směrem k obnovení kariéry, která se v poslední době ocitla na rozcestí.

Hrál jsem tady už mnohokrát, ale nikdy ne v přípravě. Dnes to bylo naprosto šílené, to jsem nečekal. Jsem šťastný, že jsem tady. Tohle publikum je prostě jedno z nejlepších, jaké jsem kdy viděl, takže jsem víc než šťastný, že tu budu hrát i v budoucnu,“ přiznal Laine, který na svém dresu Canadiens hrdě nosí číslo 92.

Laineho kariéra byla na vzestupu v době, kdy hrál za Winnipeg Jets a dosáhl tam 44 vstřelených gólů v jedné sezóně. Přestup do Montrealu je pro něj novou šancí najít opět svou formu a stát se jedním z nejlepších střelců ligy. Fanoušci Canadiens mu tuto příležitost dávají a od začátku mu projevují maximální podporu.

Když se podíváte na jeho životopis, vím, že jeho kariéra měla trend vzhůru,“ dodal trenér Martin St. Louis pro web NHL.com. „Vím, že někdy na cestě narazíte na hrboly, a co se týče nás, snažíme se, aby to šlo zase nahoru. A myslím, že fanoušci za ním teď rozhodně stojí, respekt si vždycky zasloužíte. My se mu budeme snažit pomoci, aby mohl dělat radost každý den.

V Montrealu věří, že spolupráce Laineho s dalšími talentovanými hráči, jako jsou Kirby Dach a Alex Newhook, bude tím správným krokem k tomu, aby se z něj stal klíčový útočník týmu. Laine se zatím soustředí na to, aby před začátkem sezóny získal optimální formu a rytmus, a fanoušci se nemohou dočkat, až ho uvidí v akci v plné síle.

Myslím, že má obrovský potenciál být naprosto elitním střelcem, jen ho musí využít,“ uzavřel St. Louis. Patrik Laine je zpět a všichni doufají, že to bude návrat, který vrátí do hry nejen jeho, ale i celou organizaci Montrealu Canadiens.

další zajímavé články