sobota, 28. 09. 2024
Taylor Hall hlásí velký návrat. Chce vrátit Chicagu lesk a slávu

Taylor Hall hlásí velký návrat. Chce vrátit Chicagu lesk a slávu

Po dlouhé pauze kvůli zranění se Taylor Hall těší na návrat do sezóny s Chicagem Blackhawks. Po operaci kolene se 32letý útočník cítí připraven a chce týmu pomoct na maximum. Jak se s ním cítí Bedard a ostatní hráči?


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Chicago Blackhawks

Taylor Hall, hokejový útočník s bohatými zkušenostmi, se po dlouhé pauze způsobené zraněním vrací na led a je připraven dát ze sebe v dresu Chicaga Blackhawks maximum. Pro Halla byla uplynulá sezóna velmi frustrující – 19. listopadu 2023 odehrál svůj poslední zápas, po němž následovala operace přetrženého zkříženého vazu v pravém koleni.

„Za posledních 14–16 měsíců jsem odehrál jen deset zápasů, takže se nemůžu dočkat, až budu zase hrát,“ ulevil si Hall, který je nyní připraven vrátit se na led ve velkém stylu. A v Chicagu věří, že právě on bude jednou z klíčových postav, které dovedou tým k úspěchu. „Jeho rychlost je smrtící, spolu s tím, jak je urostlý, je to nebezpečná kombinace,“ řekl s nadšením Nick Foligno, nový kapitán Blackhawks. „Jsem si jistý, že Bedard je nadšený, že ho má. Dokáže sám řídit lajnu. Těším se i za něj!“

Hallovo zranění přišlo v nejméně vhodnou dobu, když měl být hlavním partnerem pro mladého talentovaného Connora Bedarda. Společně se měli stát úderným tandemem, který by v Chicagu zvedl hokejovou atmosféru na novou úroveň. Během těch deseti odehraných zápasů nasbíral Hall čtyři body (dvě branky a dvě asistence), což jen potvrzuje jeho schopnosti. „Věřím, že tentokrát bude zdravý a připravený pokračovat tam, kde bohužel musel skončit,“ prohlásil trenér Luke Richardson pro klubovou televizi.

Pro Bedarda je Hall nejen skvělým spoluhráčem na ledě, ale také mentorem a podporou v zákulisí. „Je to člověk, kterého mají všichni opravdu rádi a respektují ho. Mít dalšího lídra v kabině bude obrovský přínos,“ řekl nadšeně Bedard, který ví, že s Hallem po boku bude mít mnohem větší šanci uspět.

Jedním z nejdůležitějších momentů bylo, když Hall asistoval u Bedardova prvního gólu v NHL, což jen utvrdilo mladého útočníka v tom, že se má od svého staršího kolegy mnoho co učit. „Je to člověk, kterého potřebujeme nejen na ledě, ale také v šatně. Jeho přítomnost dává týmu větší sebevědomí,“ dodal Bedard.

Pro Halla byl návrat k tréninkům opravdovým potěšením. „Díky tomu, co se stalo, si vážím toho, že jsem tady, protože jsem zmeškal tolik času. Jestli si z toho můžu vzít nějaká pozitiva, tak je to právě jasnost a vděčnost za to, že zase hraju hokej, protože ho miluju,“ přiznal s dojetím a odhodláním.

další zajímavé články