sobota, 28. 09. 2024
To, co jsme tu doposud předvedli, bylo špatné. Domácí zápasy prostě musíme vyhrávat, řekl Budík

To, co jsme tu doposud předvedli, bylo špatné. Domácí zápasy prostě musíme vyhrávat, řekl Budík

Do severočeské metropole přicestují kladenští Rytíři, kteří už letos dokázali, že umí porazit kohokoliv. Klání se odehraje v neděli na ledě liberecké Home Credit Areny. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Bílí Tygři Liberec

Ani napotřetí nedokázaly šelmy před svými diváky zvítězit. Poslední souboj s Plzní sice dovedl na rozdíl od předešlých domácích duelů k prodloužení, v němž byl ale úspěšnější soupeř. Stále tak zatím platí, že si všechna dosavadní vítězství v letošní sezoně, včetně přípravy, přpsala parta okolo Tomáše Filippiho venku.  

“Domácí zápay prostě musíme vyhrávat. To, co jsme tu doposud předvedli, bylo špatné. Je potřeba, abychom se ve všem zlepšili,” uvedl pro web Bílí Tygři Liberec Vojtěch Budík. 

Těžko na cvičitšti, lehko na bojišti. V neobyčejnou pravdivost tohoto přísloví bude doufat právě domácí tým. Tygři se totiž s Kladnem střetli v přípravě těsně před začátkem extraligy a v obou případech prohráli. Středočeši dokonce dvakrát nastřádali pět klepání na liberecké sítě. Podaří se šelmám do třetice v téhle sezoně prazit družinu Radka Smoleňáka?  

Musíme si uvědomit, že nám z toho nikdo jiný nepomůže. Musíme se z toho vykopat sami. Neudělají to za nás trenéři nebo diváci, je to na nás. Můžeme k tomu využít podpory diváků, ale hlavně je potřeba začít makat. Jinka to nepůjde,” odpověděl na otázku pro web Bílí Tygři Liberec zda se dá něco před zápasem změnit brankář Petr Kváča. 

Po zranění se vrací Vojtěch Budík 

V zápase proti Plzni si svou premiéru odbyl Vojtěch Budík, který na ledě strávil přes sedmnáct minut. Pro zkušeného obránce to byl letošní první zápas, jelikož start extraligy vynechal kvůli zlomenému ukazováčku na pravé ruce. “Nebylo to ono, ruka mě popravdě pořád bolí. Snad to bude lepší,” uvedl po zápase Vojtěch Budík.  

Již před Budíkem se po stejném zranění vrátil do sestavy Marek Zachar, někteří hráči ale stále chybí. Další z listiny hráčů na marodce je Jaromír Pérez, který je zdravotně indisponovaný na několik týdnů. Návrat Michala Bulíře nevidím úplně v rámci dnů. Je to hráč, který potřebuje zdravou ruku k tomu, aby mohl hrát,“ popisuje aktuální stav některých svých svěřenců trenér Filip Pešán. 

Rachůnek po zklamání s Olomoucí: Vyrovnávací góly nás nesmí srazit

další zajímavé články