sobota, 28. 09. 2024
Rachůnek po zklamání s Olomoucí: Vyrovnávací góly nás nesmí srazit

Rachůnek po zklamání s Olomoucí: Vyrovnávací góly nás nesmí srazit

Brněnská Kometa prohrála moravské derby s Olomoucí na domácím ledě, přestože měla zpočátku zápasu jasnou převahu. Navrátilec Tomáš Rachůnek, který po zranění znovu oblékl brněnský dres, zhodnotil utkání a přiznal, že tým nedokázal zvládnout tlak po vyrovnávacím gólu soupeře.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

První třetinu měla Kometa pevně v rukou – soupeř vystřelil pouze jednou, zatímco Brno mělo osm střel na branku a díky gólu Tomáše Marcinka vedlo 1:0. Podle Rachůnka hrál tým první dvě třetiny velmi opravdu dobře. „Měli jsme spoustu šancí a tlačili jsme na soupeře,“ uvádí web HC Komety Brno.

Špatná zpráva pro fanoušky Plzně. Sezona předčasně skončila pro Indráka. Rohlík bude mimo měsíc

Druhá třetina ale přinesla zlom. Olomouc přidala na aktivitě a vyrovnala na 1:1 hned na jejím začátku. „Ten vyrovnávací gól nám vzal vítr z plachet. Tlačili jsme to pak už jen do kopce,“ přiznal Rachůnek.

Neproměněné přesilovky a návrat po zranění

Brno mělo několik šancí rozhodnout, zvlášť během přesilovek, ale žádnou z nich nevyužilo. „Musíme z přesilovek těžit víc,“ uznal Rachůnek. Přestože se snažili střílet ze všech pozic, žádná z těchto šancí nepřinesla kýžený gól. Rachůnek, který se do sestavy vrátil po zranění, přiznal, že to nebylo snadné. „Zranění tohoto typu už jsem měl, takže jsem si musel dávat pozor. Moje pauza mohla být i delší, jsem rád, že jsem zpátky,“ popsal svůj návrat. Připustil, že návrat nebyl snadný, ale je připraven se zlepšovat každým zápasem.

další zajímavé články