sobota, 28. 09. 2024
Zklamání z Kalifornie za sebou: Tomáš Hertl se těší na sezónu v Golden Knights

Zklamání z Kalifornie za sebou: Tomáš Hertl se těší na sezónu v Golden Knights

Po téměř jedenácti letech v San Jose se český hokejista Tomáš Hertl přesunul do Vegas Golden Knights. Po náročném začátku v novém týmu se teď cítí být plnohodnotnou součástí. Především díky přátelství se švédským kolegou Alexandrem Holtzem.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Vegas Golden Knights

Po jedenácti letech strávených v San Jose Sharks se český hokejový talent Tomáš Hertl rozhodl pro změnu. Přesunul se do týmu Vegas Golden Knights a už teď cítí, že toto rozhodnutí mu vdechlo nový život. Po úvodních zápasech, které nebyly zrovna růžové, se na začátku přípravného kempu cítí daleko lépe a sebejistěji.

„Cítím se jako jeden z nich,“ řekl Hertl pro ESPN s úsměvem po jednom z tréninků. „Nepřipadám si už tak nový. Jsme tu jako tým, užívám si každou chvíli s kluky a těším se na začátek sezóny,“ dodal s nadšením.

Hertl se stal během svého působení v Kalifornii jednou z tváří týmu Sharks. Bohužel se však jeho poslední čtyři sezóny nesly v duchu neúspěchu a chybějících bojů v play off, což mu postupně ubíralo motivaci a chuť pokračovat v dresu Žraloků. „Po tolika letech v lize bych měl být hráčem, který zvládne hrát s kýmkoli. Marně ale hledám svou hru,“ přiznal sebekriticky v květnu, kdy s týmem zažíval těžké časy.

Přesun do Las Vegas měl být pro třicetiletého útočníka novým začátkem. Přesto první zápasy nebyly vůbec jednoduché – v základní části odehrál pouze šest utkání s bilancí dvou gólů a dvou asistencí. Play off přineslo jen jeden gól v sedmi zápasech, což rozhodně nebylo to, v co český hráč doufal. Ale jak se říká – trpělivost růže přináší, a Tomáš se nevzdává.

Nyní v přípravném kempu se ukazuje, že si postupně zvyká na nové prostředí. Jednou z klíčových postav, které mu v adaptaci pomohly, je švédský mladík Alexander Holtz. Ten si s Hertlem padl do oka nejen na ledě, ale i mimo něj, a tak si často povídají o fotbalu nebo si navzájem vyprávějí o svých domovech. „Baví mě to s ním, máme se o čem bavit,“ prozradil Hertl, který si od Švéda vysloužil přezdívku „Mr. Czech“.

Chemie se svými spoluhráči je něco, co Hertl hledal již dlouho. Je známo, že během své reprezentační kariéry měl problémy najít si spoluhráče, se kterými by si na ledě rozuměl. Tento problém teď chce řešit i v Golden Knights. Trenér Bruce Cassidy už experimentuje s různými sestavami, aby pro Hertla našel ideální pozici a spoluhráče.

„Jsem centr, ale když mě trenér bude chtít na křídle, těch jedenáct let jsem to hrál padesát na padesát. Kde mě bude potřebovat, tam budu,“ slíbil český útočník s typickou bojovností.

Přestože začátek nebyl vůbec jednoduchý, nyní se zdá, že si Tomáš Hertl konečně našel své místo v týmu a už se těší na start nové sezóny. „Momentálně se sehrávám, ale je to pořád začátek. Těším se, až začne sezóna,“ uzavírá s odhodlaným pohledem.

další zajímavé články