sobota, 28. 09. 2024
Chelsea cílí na německý trh. V hledáčku Boniface z Leverkusenu

Chelsea cílí na německý trh. V hledáčku Boniface z Leverkusenu

Chelsea hledá (další) posilu do svého útoku a nyní má zálusk na útočníka Victora Bonifaceho z Bayeru Leverkusen. Nigerijský talent zaujal skvělou formou a vedení klubu věří, že by mohl být klíčovým hráčem pro oživení ofenzivy Blues.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Bayer 04 Leverkusen

Útok Chelsea neustále potřebuje novou energii, a tak vedení londýnského klubu upírá své zraky na německou Bundesligu. Cílem je Victor Boniface, 22letý útočník Bayeru Leverkusen, který si pod taktovkou Xabiho Alonsa vydobyl roli klíčového hráče a neustále potvrzuje svůj potenciál. Po neúspěšných pokusech získat Victora Osimhena a Ivana Toneyho je právě Boniface tím, na koho Chelsea vsadila svou pozornost.

Není tajemstvím, že Chelsea potřebuje více gólových příležitostí a produktivity v útoku. Ačkoli senegalský útočník Nicolas Jackson předvedl solidní výkony s čtyřmi vstřelenými brankami v Premier League, klub touží po dalším útočníkovi, který by nejen posílil konkurenci, ale také zvýšil efektivitu ofenzivy. Victor Boniface je pro „Blues“ jasnou volbou, která by mohla znamenat vítané oživení.

Očekávám od Boniho to nejlepší. Pro obránce je vždycky složité stát proti němu, protože dokáže ze sebe dostat ještě více, než se od něj očekává,“ pochválil svého svěřence trenér Leverkusenu Xabi Alonso, který je jedním z hlavních důvodů, proč Boniface v této sezóně doslova září. Přináší totiž nejen skvělé střelecké schopnosti, ale také neustálý pohyb, bojovnost a schopnost vytvářet šance pro své spoluhráče.

Pro Chelsea by jeho příchod mohl být klíčovým krokem, jak znovu zvýšit konkurenci a zároveň vytvořit další možnosti pro kombinace v útoku. „Mít útočníka, který nejen střílí góly, ale také pracuje pro tým, je snem každého trenéra. Boniface má obrovský potenciál a ve hře Blues by mohl hrát zásadní roli,“ zaznělo na stránkách ESPN.

Victor Boniface si za svůj krátký čas v Leverkusenu vybudoval reputaci jednoho z nejnebezpečnějších útočníků v Bundeslize. Jeho dynamika, síla a schopnost být neustálou hrozbou pro obranu soupeře z něj dělají žádané zboží. Není divu, že v Chelsea chtějí využít jeho talent a energii, aby tým dostali na vítěznou vlnu.

další zajímavé články