sobota, 28. 09. 2024
Potvrzeno: Rodri mimo hru do konce sezóny

Potvrzeno: Rodri mimo hru do konce sezóny

Stěžejní hráč zálohy Manchesteru City Rodri bude chybět až do konce sezóny po operaci přetrženého předního zkříženého vazu. Trenér Pep Guardiola potvrdil, že španělský reprezentant podstoupil operaci a čeká ho dlouhá rehabilitace.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Rodri si zranil koleno při remíze 2:2 proti Arsenalu a následně odcestoval do Španělska na vyšetření. Guardiola v pátek uvedl, že hráč podstoupil operaci a v této sezóně už na hřiště nevyběhne. „Smutná zpráva, ale bohužel se takové věci stávají. Podstoupil operaci ACL a vrátí se až příští sezónu. Budeme ho podporovat krok za krokem při jeho zotavování,“ řekl Guardiola.

Tohle je nejlepší křídlo, jaké jsem kdy viděl! řekl Lewandowski a ukázal na svého týmového kolegu

Ztráta Rodriho znamená pro Manchester City zásadní komplikaci, protože v minulosti se ukázalo, že bez něj tým často tápe. V loňské sezóně City prohrálo všechny tři zápasy Premier League, v nichž Rodri chyběl. Guardiola ho opakovaně označuje za "nenahraditelného" a sám si je vědom, jak zásadní roli tento hráč pro jeho tým hraje, uvádí web ESPN.

Kdo nahradí Rodriho? Guardiola má plán

„Rodriho nám nikdo plně nenahradí, nemáme hráče s podobnými schopnostmi,“ přiznal Guardiola. Přesto však naznačil, že má k dispozici několik alternativ. Mezi hlavními kandidáty jmenoval Matea Kovačiće, Ilkaye Gündogana či dokonce obránce Johna Stonese. Kromě Rodriho bude City také bez Kevina De Bruyneho, který si poranil stehno a zmešká sobotní utkání proti Newcastlu. Guardiola však zůstává optimistický: „Musíme to zvládnout jako tým. Mám několik možností a věřím, že se s tím popereme.“

Zatímco Kalvin Phillips, loňská záloha za Rodriho, odešel na hostování do Ipswiche, Guardiola nevyloučil možnost, že City posílí svůj kádr v lednovém přestupním období. „Mluvili jsme s Txikim [Begiristainem], ale nemusíme se rozhodnout hned. Uvidíme, jak to bude vypadat po Vánocích a podle toho se zařídíme,“ uvedl Guardiola s nádechem nejistoty, ale i otevřenosti novým možnostem.

 

další zajímavé články