sobota, 28. 09. 2024
Tohle je nejlepší křídlo, jaké jsem kdy viděl! řekl Lewandowski a ukázal na svého týmového kolegu

Tohle je nejlepší křídlo, jaké jsem kdy viděl! řekl Lewandowski a ukázal na svého týmového kolegu

Polský kanonýr Robert Lewandowski nešetří chválou na talentovaného Lamina Yamala, který ohromuje svět svými výkony. V rozhovoru pro portál BR Football však zkušený útočník svého mladého kolegu varoval před nástrahami sociálních sítí a zdůraznil, že úspěch je běh na dlouhou trať. 


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Polský útočník Robert Lewandowski je známý nejen svými úžasnými výkony na hřišti, ale také svou schopností vidět potenciál v mladých talentech. Naposledy se obdivně vyjádřil o sedmnáctiletém Lamine Yamalovi, který svými výkony v dresu Barcelony letos ohromil fanoušky po celém světě. „Řekl bych, že je momentálně nejlepším křídelníkem, se kterým jsem kdy hrál,“ prohlásil Lewandowski. „Ale je třeba si uvědomit, že má před sebou ještě dlouhou fotbalovou kariéru. Není to o tom, jak ji začínáš, ale jak ji budeš končit,“ zdůraznil, že se věci mohou ještě rychle změnit. 

Yamal, který si na začátku této sezóny připsal čtyři góly a pět asistencí v osmi zápasech, zaujal nejen fanoušky, ale také zkušené fotbalové matadory. Lewandowski, který se sám proslavil svou nezlomnou pílí a houževnatostí, se proto rozhodl mladšího kolegu varovat před nástrahami moderního světa, konkrétně před nebezpečím sociálních sítí. „Jednoho dne jsi hrdina, a druhý den se může všechno změnit. Doufám, že Lamine Yamal bude dostatečně silný, aby odolal všemu, co na něj v budoucnosti čeká,“ prohlásil kapitán polské reprezentace.

Lewandowski v nedávném rozhovoru pro New York Times hovořil také o tom, jak sociální média mohou ovlivnit psychiku mladých hráčů. „Jsme sportovci, ale především jsme lidé. Máme emoce, a klíčem je udržet si silnou mysl. Sociální média dnes umožňují říkat věci, které by si lidé v osobním rozhovoru nikdy nedovolili,“ poznamenal s vážným tónem. Právě toto prostředí považuje za jednu z největších výzev, které budou mladí fotbalisté v budoucnosti čelit.

Yamalova hvězda stoupá závratnou rychlostí a jeho talent je nepopiratelný. Lewandowski však zdůrazňuje, že to, co je skutečně důležité, není jenom pár okamžiků slávy, ale schopnost udržet se na vrcholu po dlouhou dobu. „Fotbal není jen pár momentů, ale něco, co trvá 10 až 15 let. Je důležité, aby Lamine pochopil, že jeho cesta teprve začíná a že bude potřebovat správné lidi kolem sebe, kteří ho dokážou udržet na správné cestě. Teď je naprosto výtečný, ale potřebuje si tu úroveň udržet,“ dodal polský kanonýr s respektem k talentu mladého Španěla.

Lamine Yamal má před sebou obrovský potenciál a celý fotbalový svět ho sleduje. Jaká bude jeho budoucnost? To ukáže čas, ale jedno je jisté – pokud si vezme k srdci rady zkušenějších kolegů, může ho čekat zářivá a dlouhá kariéra.

další zajímavé články