pondělí, 16. 09. 2024
Atmosféra v Baníku je jedna z nejlepších na světě, žasne nová posila z Dánska. Pro klub je připravena krvácet

Atmosféra v Baníku je jedna z nejlepších na světě, žasne nová posila z Dánska. Pro klub je připravena krvácet

Baník Ostrava přivítal novou posilu do svých defenzivních řad – šestadvacetiletého Dána Alexandera Munksgaarda. Ačkoli tým v posledních týdnech trápila hlavně ofenziva, Munksgaard přichází s vizí, že dokáže být platný nejen v obraně, ale také při podpoře útoku.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 07. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Aarhus GF

„Základem mé hry je pevná obrana, ale rád podporuji ofenzivu kvalitními přihrávkami. Myslím, že to může dobře fungovat,“ řekla nová akvizice pro klubovou televizi krátce po svém příchodu.

O Baníku se přitom dozvěděla teprve nedávno, ale hned po prvním kontaktu s klubem začala sbírat první informace. „Když jsem si zjistil, co Baník znamená pro fanoušky i město, byl jsem nadšený. Bylo jasné, že tohle je příležitost, kterou musím přijmout,“ svěřil se Munksgaard.

V té době Baník bojoval ve třetím předkole Konferenční ligy proti dánské Kodani. A i když v napínavém souboji neuspěl, Alexe zaujal výkon týmu i jeho fanoušci.

„Sledoval jsem ty zápasy a byl jsem mile překvapený. To, kolik fanoušků přicestovalo do Kodaně, bylo neuvěřitelné. Atmosféra byla jedna z nejlepších, co jsem kdy zažil,“ popsal své dojmy.

Munksgaard má za sebou kariéru v několika evropských klubech. Začínal v dánském Midtjyllandu, hrál v Aarhusu i norském Aeslundu, a před příchodem do Ostravy působil v chorvatském HNK Gorica. Nyní je připravený vložit své zkušenosti do Baníku.

„Baník je pro mě správný krok. Věřím, že můžu týmu hodně nabídnout, ať už jde o defenzivní práci, nebo podporu útoku. Jsem ochotný za tenhle dres krvácet a bojovat až do konce,“ dodal.

Na pravé straně obrany zvýší konkurenci pro hráče jako Jan Juroška nebo Emannuel Uchenna, ale je připravený prosadit se a ukázat, co v něm je. „Doufám, že společně dosáhneme skvělých výsledků a budeme bojovat o nejvyšší příčky. Na to se těším nejvíc,“ uzavřel Munksgaard s nadšením.

další zajímavé články