středa, 18. 09. 2024
Legenda tučňáků Kessel stále hledá místo v NHL

Legenda tučňáků Kessel stále hledá místo v NHL

Phil Kessel, hokejová ikona a trojnásobný vítěz Stanley Cupu, sice nehrál celou sezónu, ale stále věří, že má co nabídnout. Po triumfu s Vegas Golden Knights v roce 2023 a neúspěšném pokusu získat smlouvu s Vancouver Canucks zůstal mimo led. Ale Kessel se nevzdává. I když mu bude brzy 37 let, stále hledá cestu zpět na vrchol.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Kessel nejenže stále touží hrát, ale jeho kariéra je na prahu velkého milníku – chybí mu jen osm bodů k dosažení 1 000 bodů v NHL. Phil Kessel je hráč, který hokeji věnoval celý život. Zůstává věrný své lásce k hokeji a doufá, že dostane poslední šanci na ledě. „Slyšel jsem, že Kessel oslovuje týmy a opravdu chce hrát,“ uvedl hokejový insider Elliotte Friedman na podcastu 32 Thoughts. Přestože nehrál od dubna 2024, Kessel stále cítí, že má co nabídnout, uvádí web Sports Illustrated.

Suzuki o příchodu Laineho: Má obrovský potenciál, chceme ho probudit opět k životu

Nejenže chce přidat poslední kapitolu do své bohaté kariéry, ale je ochoten obětovat i svůj slavný rekord v nepřetržitě odehraných zápasech, jen aby mohl pokračovat v lize. Jeho odhodlání ukazuje, že vášeň pro hokej ho stále žene kupředu, i když se mu v poslední době smlouvy vyhýbají.

Poslední šance nebo konec?

Během své kariéry, která začala v roce 2006 jako pátý výběr Boston Bruins, se Kessel stal klíčovou postavou v několika týmech. Hrál za Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins, Arizona Coyotes a naposledy Vegas Golden Knights. S Penguins vyhrál dva Stanley Cupy po sobě, a třetí triumf přidal v roce 2023 s Vegas.

Debaty o tom, zda patří do hokejové Síně slávy, jsou stále živé. Ať už se to povede nebo ne, jedno je jisté – Phil Kessel chce uzavřít svou kariéru na svých vlastních podmínkách, s posledním zápasem v NHL.

další zajímavé články