středa, 18. 09. 2024
Suzuki o příchodu Laineho: Má obrovský potenciál, chceme ho probudit opět k životu

Suzuki o příchodu Laineho: Má obrovský potenciál, chceme ho probudit opět k životu

Montreal Canadiens má nového útočného tahouna a kapitán týmu Nick Suzuki nemůže být šťastnější.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 13. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Montreal Canadiens

Patrik Laine, známý střelec, který si prošel těžkými chvílemi, dorazil do Montrealu a už teď vzbuzuje velká očekávání. Suzuki se nechal slyšet, že ho příchod nového útočníka velice těší a že věří v jeho schopnost týmu výrazně pomoci.

Laine se stal novým členem Canadiens po výměně, která proběhla v polovině srpna. Montreal se rozhodl vsadit na jeho ofenzivní schopnosti a vyslal do Columbusu výběr z druhého kola v draftu 2026 a obránce Jordana Harrise. A co na to Suzuki? „V uplynulém týdnu jsem měl šanci s ním bruslit a je v opravdu dobré náladě. Zdá se, že se těší na nový začátek, což je pro nás skvělá zpráva,“ sdělil kapitán.

Laineho poslední sezóna v Columbusu nebyla snadná. Zdravotní problémy ho držely mimo hru – zejména zlomenina klíční kosti, kterou si přivodil po faulu od obránce Williama Lagessona, ho vyřadila na delší dobu. K tomu všemu se ještě přidal vstup do asistenčního programu NHL, který ho téměř na půl roku odstřihl od hokeje. Laine však věřil, že nový klub přinese nový začátek. Obrátil se na generálního manažera Columbusu s žádostí o výměnu a nyní zakotvil v Montrealu.

„Zdá se, že si opravdu užívá pobyt zpátky na ledě. Nebruslil dlouhých šest měsíců, takže je fajn ho zase vidět pracovat,“ přiznal Suzuki.

Laineho střelecký potenciál je nezpochybnitelný

Na začátku své kariéry v NHL byl Laine považován za jednoho z nejlepších střelců. Winnipeg Jets ho draftovali jako dvojku v roce 2016 a Patrik ve svých prvních čtyřech sezónách pravidelně nastřílel přes 28 gólů. Ve 480 zápasech základní části nasbíral 388 bodů a je jasné, proč byl jeho příchod do Montrealu přivítán s takovým nadšením.

„Byl jsem nesmírně nadšen, když jsem slyšel o jeho příchodu,“ sdělil Suzuki s úsměvem. „Má za sebou několik těžkých let, ale věřím, že se nám podaří ho dostat zpět do jeho nejlepší formy. Je to výborný hráč a všichni jsme rádi, že ho tu máme,“ dodal pro web NHL.com.

další zajímavé články