středa, 18. 09. 2024
Rafael Nadal se odhlásil z Laver Cupu v Berlíně

Rafael Nadal se odhlásil z Laver Cupu v Berlíně

Rafael Nadal oznámil, že se nezúčastní Laver Cupu 2024 v Berlíně, což zarmoutilo fanoušky i tým Evropy. Nadala stále pronásledují zdravotní problémy, které mu brání v návratu na kurty. Co bude s jeho kariérou dál?


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Rafael Nadal, jeden z největších tenisových legend všech dob, se musel odhlásit z nadcházejícího Laver Cupu, který se bude konat v Berlíně. Tento prestižní turnaj, kde se tradičně utkávají tým Evropy proti zbytku světa, přichází o klíčovou hvězdu. Nadal, jenž má na kontě 22 grandslamových titulů, oznámil své rozhodnutí prostřednictvím Instagramu, kde uvedl, že by rád hrál, ale současná situace mu to nedovoluje.

Sinner: Tenhle titul pro mě hodně znamená, také si uvědomuji, že existuje i život mimo kurt

„Jsem zklamaný, že nemohu být součástí Laver Cupu v Berlíně. Přeji týmu Evropy hodně štěstí a budu fandit na dálku,“ sdělil Nadal ve svém prohlášení. V týmu pod vedením legendárního Björna Borga měl být velkým tahákem, zejména v Borgově posledním roce v roli kapitána. Bohužel, Nadalova dlouhodobá zranění, včetně problémů s kyčlí a zády, ho stále trápí, což mu znemožňuje plný návrat do formy, uvádí web NY Times.

Co bude s Nadalovou kariérou dál?

Nadal naposledy hrál soutěžní tenis na olympijských hrách v Paříži 2024, kde prohrál ve dvouhře s Novakem Djokovičem a v deblu s Carlosem Alcarazem skončili ve čtvrtfinále. Jeho zdravotní stav se však od té doby nezlepšil a otázky ohledně jeho budoucnosti zůstávají nezodpovězené. Zatímco Laver Cup přichází o svou hvězdu, Nadal stále plánuje účast na "6 Kings Slam" v Rijádu, který se koná v říjnu. Pokud se jeho zdravotní stav nezlepší, může být ohrožena i jeho účast na tomto turnaji, kde se má setkat s hráči jako Novak Djokovič, Carlos Alcaraz či Daniil Medveděv. Nadal se tak nepřipojí k svému kolegovi z „velké trojky“ Rogeru Federerovi, který na Laver Cupu 2022 odehrál svůj poslední zápas a oficiálně ukončil kariéru.

další zajímavé články