středa, 18. 09. 2024
Navrátil chtěl pokračovat, svaz ale jednal rychle. Po osmnácti letech končí, jeho pozici převezme Berdych

Navrátil chtěl pokračovat, svaz ale jednal rychle. Po osmnácti letech končí, jeho pozici převezme Berdych

Jaroslav Navrátil po osmnácti letech končí v pozici hlavního trenéra Davis Cupu. Ačkoliv po neúspěšném boji o finálový turnaj chtěl pokračovat, tenisový svaz jednal prakticky okamžitě. Jeho pozici převezme Tomáš Berdych.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Jaroslav Navrátil po krachu ve Valencii projevil touhu pokračovat jako kapitán týmu Davis Cupu i po dlouhých osmnácti letech. "Chci zůstat, ale jestli jsem, nebo nejsem pro hráče dobrým kapitánem, to musí rozhodnout jiní," zmínil na závěrečné tiskové konferenci.

"Ano, nesu zodpovědnost za to, že tento ročník povedený nebyl. Já si ale za svou nominací stojí," dodal Navrátil. Podpory se dočkal i od hráčů. "Loni jsme tu taky byli čtyři, vyhráli 9:0 a nikdo neřekl nic. V Česku čekáme na každé klopýtnutí, tohle je špatná vlastnost našeho národa," uvedl Adam Pavlásek.

Rozhodnuto ale bylo vskutku rychlé, po dohodě s tenisovým svazem Navrátil končí. "K rozhodnutí došlo na základě dohody, v souladu s připravenou koncepcí do roku 2028, v reakci na generační obměnu a také v reakci na aktuální dění ve Valencii," řekl předseda Českého tenisového svaz Jakub Kotrba.

"Jaroslavovi náleží obrovský respekt za to, co pro naši tenisovou zemi udělal. A určitě najdeme příležitost, kdy mu za to před plnou halou poděkujeme," dodal.

Na jeho místo byl dosazen vítěz dvou Davis Cupů právě pod Navrátilem Tomáš Berdych, jenž už delší dobu spolupracuje s Jiřím Lehečkou. "S Davis Cupem jsem prožil nezapomenutelné chvíle své kariéry, s přijetím nabídky jsem tak neváhal ani vteřinu," prozradil ke svému jmenování někdejší hráč elitní světové desítky.

"Budu rád, když se mi s touto mladou generací povede to, co jsme zvládli my před více než deseti lety," uzavřel Berdych, jehož premiérou bude únorová kvalifikace pro rok 2025.

další zajímavé články