středa, 18. 09. 2024
Dubois a jeho nezdar v Los Angeles: Přirovnání k Jordanovi a nová kapitola ve Washingtonu

Dubois a jeho nezdar v Los Angeles: Přirovnání k Jordanovi a nová kapitola ve Washingtonu

Talentovaný hokejista Pierre-Luc Dubois, který vstoupil do NHL s velkými očekáváními, se po svém působení v Los Angeles Kings ocitl v situaci, kdy se musel zamýšlet nad tím, co šlo špatně.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 15. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Los Angeles Kings

Už od samého začátku měl pocit, že v tomto týmu nemusí uspět. „Přeberte si to, jak chcete, ale já jsem vždycky potřeboval mít jasné pokyny, abych svou práci dělal na 100 %,“ cituje web NHL.cz útočníkova slova. Ten se snažil vysvětlit, proč se v Los Angeles necítil komfortně. Podle něj se v organizaci Kings nepodařilo nastavit jasné hranice a pokyny, což zásadně ovlivnilo jeho výkony na ledě.

Jednou z hlavních příčin neúspěchu bylo, že Dubois často nevěděl, co se od něj očekává. „Když se objeví šedé zóny, mám v tom zmatek. Kladu si příliš mnoho otázek. Pracuji na tom už od mládí,“ přiznal. Od prvních rozhovorů s vedením Kings prý nevěděl, jakou roli v týmu bude plnit. To vedlo k jeho neklidu a častému přemýšlení o svých výkonech, což ho brzdilo. „Nemůžete hrát dobře, když si kladete příliš mnoho otázek,“ dodal.

I přesto, že se Dubois cítil v Kings nejistě, odmítá vinit organizaci za svůj nezdar. Přiznal, že komunikace s hlavním trenérem Toddem McLellanem byla minimální. „Nemluvili jsme spolu příliš často. Todd je spíše trenér týmové taktiky. Možná jsme neměli takový vztah, jaký bych potřeboval,“ přemítal. Možná to byl podle něj právě on, kdo měl příliš velká očekávání.

Zlom v Duboisově sezóně přišel až po odvolání McLellana a povýšení jeho asistenta Jima Hillera. Pod jeho vedením nasbíral v následujících 34 zápasech 20 bodů, zatímco pod McLellanem měl za 48 utkání stejný počet. „Jim mě znal lépe než Todd, protože jsme spolu častěji mluvili. Byl to závan čerstvého vzduchu pro celý tým,“ vysvětloval Dubois. Nicméně ani změna trenéra nakonec nestačila k tomu, aby přesvědčil vedení Kings.

Dubois se v rozhovoru také přirovnal k Michaelu Jordanovi. „Díval jsem se na dokument o Michaelu Jordanovi. Vymýšlel si scénáře na základě toho, co o něm lidé říkali. Ale viděli jsme, co to udělalo s jeho kariérou. Dvakrát ji přerušil, protože to bylo náročné. Každý je jiný,“ říká útočník, čímž poukazuje na to, jak i velcí sportovci někdy bojují s tlakem a očekáváním.

Nyní se však pro Duboise otevírá nová kapitola v týmu Washington Capitals, kde se cítí mnohem lépe. „Rozhovory s nimi jsem si užíval, nejen s trenérem, ale i s generálním manažerem Brianem MacLellanem. Capitals jsem sledoval už od svého vstupu do ligy, a teď mám konečně příležitost hrát v týmu, kde se cítím doma,“ uzavírá s nadějí, že právě Washington mu poskytne to, co hledal.

další zajímavé články