středa, 18. 09. 2024
Priske pod ohromným tlakem. Fanoušci Feyenoordu volají po jeho odvolání

Priske pod ohromným tlakem. Fanoušci Feyenoordu volají po jeho odvolání

Trenér mistra nizozemského Feyenoordu, Brian Priske, se ocitá v obtížné situaci. Po dalším neuspokojivém výsledku v Eredivisie, kdy jeho tým remizoval 2:2 s Groningenem, začínají fanoušci ztrácet trpělivost. Poté, co Feyenoord v zápase vedl o dvě branky a nedokázal vedení udržet, se frustrace příznivců projevila hlasitým pískotem po závěrečném hvizdu.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 16. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Feyenoord Rotterdam

Priske, bývalý kouč pražské Sparty, zažívá v novém angažmá špatný začátek. Po pěti kolech nizozemské ligy jeho tým ztrácí na vedoucí Eindhoven PSV už 9 bodů, a navíc má sám na kontě pouhých 6 bodů. „PSV neřeším, zajímá mě pouze Feyenoord,“ prohlásil po zápase Priske, i když přiznal, že s výsledky není spokojen.

Fanoušci však začínají být netrpěliví nejen kvůli ztraceným bodům, ale i kvůli hernímu projevu mužstva. Na sociálních sítích, zejména platformě X (dříve Twitter), se množí výzvy k jeho odvolání. „Tři roky budování pryč během dvou měsíců. Priske musí skončit,“ zní kritika fanoušků, kteří tvrdí, že po odchodu trenéra Arneho Slota se tým ocitl v troskách.

Van Nistelrooy pracuje i mimo trávník Old Trafford. K angažmá v Manchesteru chce přemluvit srbského kanonýra

Napětí mezi Priskem a fanoušky bylo zřetelné i po zápase v Groningenu, když trenér zopakoval rituál, který používal i ve Spartě – svolal tým do středového kruhu, kde se hráči chytili za ramena. Tento akt však naštvané fanoušky pouze ještě více popudil a spustil se ostrý pískot. „Takhle pracuji, není to gesto neúcty vůči fanouškům,“ hájil se Priske.

Zároveň přiznal, že jeho práci komplikuje marodka a zdlouhavý proces zapracování nových hráčů. „Přišlo několik nových tváří, jejich zapojení zabere nějakou dobu. Ale takový je fotbal. Když dostanete ránu, musíte se rychle zvednout,“ dodal Priske, který se snaží tým i fanoušky motivovat prostřednictvím sociálních sítí.

Nyní však čelí obrovskému tlaku. Ve čtvrtek čeká Feyenoord klíčový zápas Ligy mistrů proti Leverkusenu, což bude další test pro dánského trenéra. „To bude jiný zápas, ale nejdůležitější je překonat zklamání z Groningenu,“ dodal Priske, jehož pozice se pomalu, ale jistě začíná otřásat.

O tom, zda se mu podaří stabilizovat tým a vrátit ho zpět na vítěznou vlnu, rozhodnou nadcházející týdny.

Rekordní karetní mariáš. Anthony rozdal 14 žlutých karet, nejvíce v historii Premier League

další zajímavé články