středa, 18. 09. 2024
Rekordní karetní mariáš. Anthony rozdal 14 žlutých karet, nejvíce v historii Premier League

Rekordní karetní mariáš. Anthony rozdal 14 žlutých karet, nejvíce v historii Premier League

Anthony Taylor se ve včerejším utkání 4. kola Premier League postaral o historický zápis. V duelu mezi Bournemouthem a Chelsea rozdal čtrnáct žlutých karet hráčům a další dvě manažerům. Žádný jiný rozhodčí nemusel ze své kapsičky tahat žlutý kartonek tolikrát. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Anthony Taylor se do historie zapsal už na začátku července, kdy ve čtvrtfinále Španělsko - Německo rozdal čtrnáct žlutých karet, jednu červenou a po utkání se nevyvaroval kritice.

Od té chvíle řídil tři zápasy, ve kterých se tak dramaticky "nerozjel". V úvodním kole Premier League řídil duel mezi Chelsea a Manchesterem City a žlutou kartu vytáhl jen ve dvou případech. V Evropské lize mezi Rapidem Vídeň a Bragou udělil osm napomenutí a v derby mezi United a Liverpoolem se žlutilo pětkrát.

Nyní se ale Anthony Taylor znovu zapsal do historie, tentokrát Premier League. V posledním sobotním střetnutí mezi Bournemouthem a Chelsea vytáhl hned čtrnáct žlutých karet hráčům a obdaroval také oba manažery.

Vše začalo už v osmnácté minutě po faulu domácího Christieho a skončilo v šesté nastavené minutě, kdy dostal žluté napomenutí také Antoine Semenyo. Ten se stal šestým hráčem domácích se žlutou kartou, Chelsea jich nakonec inkasovala osm.

Aktuálně se hraje šlágr kola mezi Tottenhamem a Arsenalem a po první půli má k něčemu podobnému nakročeno také Australan Jarred Gillett, který rozdal dosud sedm žlutých karet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Premier League (@premierleague)

další zajímavé články