středa, 18. 09. 2024
Tři zápasy hokejové ligy na Moravě odloženy kvůli hrozbě povodní

Tři zápasy hokejové ligy na Moravě odloženy kvůli hrozbě povodní

Silné deště a hrozící povodně zasáhly do programu první hokejové ligy na Moravě. V sobotu se měly odehrát tři zápasy, ale kvůli extrémnímu nebezpečí byly odloženy.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Zrušen byl očekávaný duel Vsetína s Frýdkem-Místkem, Zlína s pražskou Slavií a Přerova s Jihlavou. Kluby se rozhodly upřednostnit bezpečnost a společenskou zodpovědnost v době, kdy hrozí velká voda. „Lidé mají nyní jiné starosti. Nepřipadalo by nám vhodné hrát hokej v situaci, kdy by povodně mohly ohrozit jejich majetek a životy,“ uvedl Tomáš Pluháček, jednatel Přerova. Tento krok byl konzultován se záchrannými složkami, které by za normálních okolností dohlížely na hladký průběh zápasů, ale nyní jsou v pohotovosti pro zásahy v terénu, uvádí web ČT Sport.

Společná dohoda klubů

V pátek bylo rozhodnuto, že plánovaný zápas Vsetína s Frýdkem-Místkem se neuskuteční. „S ohledem na nepříznivou předpověď počasí a společenskou zodpovědnost jsme se s ostatními kluby dohodli na přesunutí utkání,“ uvedl Neumann na klubovém webu. Zápasy byly odloženy na zatím nespecifikovaný termín, a to po společné dohodě klubů Vsetína, Zlína a Přerova. Manažeři klubů zdůraznili, že v době povodní je prioritou uvolnit záchranné složky, které by jinak musely být přítomné na stadionu. Předpověď počasí pro nadcházející dny není pro Zlínský kraj příznivá, a proto se očekává, že další změny v programu ligy mohou ještě přijít. 

Trenér Pavel Gross: Sparta patří mezi týmy s nejvyššími cíli

Hlavním důvodem je snaha uvolnit kapacity záchranných složek, které by jinak byly na místě. Český svaz ledního hokeje zůstává v kontaktu s kluby a je připraven na situaci reagovat, přičemž hlavní roli hrají pokyny krizových štábů a složek IZS v postižených oblastech.

další zajímavé články