středa, 18. 09. 2024
Trenér Pavel Gross: Sparta patří mezi týmy s nejvyššími cíli

Trenér Pavel Gross: Sparta patří mezi týmy s nejvyššími cíli

Trenér hokejové Sparty Pavel Gross před začátkem své druhé sezony na lavičce Pražanů neváhá a jasně deklaruje cíl pro nadcházející ročník – extraligový titul. I přes zklamání z minulého ročníku, kdy Sparta neproklouzla do finále, zůstávají ambice vysoké. Gross je přesvědčený, že Sparta se řadí mezi týmy, které mohou bojovat o nejvyšší příčky.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

„Chceme se zlepšovat zápas od zápasu, měsíc od měsíce a vybudovat si dobrou pozici do play off. Jsou tři nebo čtyři mančafty, které mají ty nejvyšší cíle, a já věřím, že mezi ně patříme i my. Budeme se o to prát,“ říká šéf sparťanské lavičky.

Zaměření na detaily a přesilovky

Stejně jako v minulém ročníku, i letos se  zaměřuje na propracovaný styl hry. „Pracujeme na detailech, jako je práce před brankou nebo jednoduchost v určitých situacích. Chceme zapracovat hlavně na přesilovkách. Naše defenziva byla solidní, což bude i letos základem naší hry,“ citoval web ČTK Grossova slova.

Změny v kabině a noví kapitáni

Jednou z výrazných změn pro letošní sezonu je nová kapitánská struktura. Místo Michala Řepíka převezmou roli kapitánů Miroslav Forman a Vladimír Sobotka. „Forman bude nosit ‚céčko‘ v domácích zápasech, zatímco Sobotka bude kapitánem v zápasech venku,“ uvedl Gross.

Tento krok má za cíl rozšířit vůdcovství v týmu na více hráčů. „Máme nejen dva kapitány, ale i dva asistenty a další náhradníky. Chceme být lepší nejen na ledě, ale i v kabině, kde by měly padat ty správné věci,“ dodal.

Zkušený tým a nové trenérské složení

Sparta má k dispozici tým plný zkušených hráčů, včetně třinácti hokejistů starších třiceti let. „Je důležité, aby tým fungoval správně i mimo led, když se zavřou dveře kabiny. Máme velkou zkušenost, a jde o to, aby mužstvo vedlo tím správným směrem,“ říká Gross.

Změny nastaly i v trenérském týmu, kde Antonína Stavjaňu a Otakara Vejvodu doplnil místo Miloslava Hořavy. „Spolupráce je dobrá, vše se musí sehrát dohromady, ale filozofie zůstává podobná. Některé detaily se změnily, ale systém jako celek je stejný,“ popsal Gross nové trenérské složení.

Návraty hvězd do extraligy

Gross očekává, že extraliga bude díky návratům některých hvězd ještě kvalitnější. „Je jen dobře, když se do extraligy vracejí velká jména. Někteří tvrdí, že tyto hráče je těžké přeplatit, ale na druhou stranu to zvyšuje kvalitu soutěže a přitahuje více diváků, což je pro ligu jen přínosné,“ uzavírá Gross s optimismem směrem k nové sezóně.

další zajímavé články