úterý, 17. 09. 2024
Čeští tenisté ve Valencii ideálně nezačali. Proti domácím nezískali jediný bod, Macháč kvůli křečím nedohrál

Čeští tenisté ve Valencii ideálně nezačali. Proti domácím nezískali jediný bod, Macháč kvůli křečím nedohrál

Čeští tenisté ve Valencii s domácí reprezentací neuspěli, prohráli všechny tři zápasy, a pokud budou chtít postoupit do listopadového finále v Málaze, musí zítra porazit Austrálii a v sobotu také Francii.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 12. 09. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Vstup měl Jiří Lehečka výborný. Zkušenému španělskému tenistovi sebral hned na úvod servis a ten potvrdil vyhraným podáním. Za stavu 2:1 ale o své podání přišel a od té chvíle už to bylo prakticky bez dramatu.

Úvodní sada tak dospěla až do tie-breaku, ve kterém Lehečka při svém servisu třikrát zaváhal a prohrál jej vysoko 1:7. Druhý set už napínavý příliš nebyl.

Lehečka přišel během krátké chvíle o dva servisy, a ačkoliv Roberto Bautista-Agut první příležitost na ukončení duelu využít nedokázal, za stavu 4:5 už své podání zvládl. Lehečka v utkání zaznamenal devětadvacet vítězných úderů, ale také stejný počet nevynucených chyb.

"Když měl šanci na forhendu, byl z toho vítězný míček. Já jsem musel více riskovat, a kvůli tomu jsem až příliš chyboval," nechal se slyšet Lehečka po utkání.

Opačný start do duelu měl Tomáš Macháč, jenž prohrál svůj úvodní servis, který si ale okamžitě vzal zpět. A tak i v tomto duelu první sada dospěla do zkrácené hry.

Tentokrát byl ale úspěšnější český tenista, který od stavu 1:2 uhrál čtyři míče v řadě a zvítězil 7:3. Jenže po první sadě se ozvaly křeče, které Macháče zastavily.

Carlos Alcaraz druhou sadu opanoval 6:1 a na začátku rozhodujícího setu musela česká jednička duel vzdát. Porážka se Španělskem tak byla jistá a nic na tom nemohla změnit ani závěrečná čtyřhra.

Proti španělské dvojici Alcaraz - Granollers se postavili Jakub Menšík a Adam Pavlásek a i ve třetím klání tohoto duelu rozhodoval úvodní sadu tie-break. Menšík s Pavláskem se rychle dostali do vedení 3:0 a i přes ztrátu jednoho servisu ovládli zkrácenou hru poměrem 7:2.

Druhá sada nabídla čtyři brejboly, všechny přitom mělo španělské duo. Jednu šanci zužitkovalo a stav střetnutí srovnalo. Ve třetím setu se na brejbol čekalo marně, a tak byl k vidění čtvrtý tie-break dne. Ten nakonec lépe zvládla domácí družina v čele s vítězem dvou letošních grandslamů. Čeští tenisté tak úvodní klání prohráli poměrem 3:0.

další zajímavé články