středa, 18. 09. 2024
Caitlin Clarková překonala hranici asistencí v jediné sezoně WNBA

Caitlin Clarková překonala hranici asistencí v jediné sezoně WNBA

Basketbalová hvězda Indiana Fever Caitlin Clarková překonala rekord WNBA za jedinou sezonu asistencí při prohře 78:74 s obhájcem titulu Las Vegas Aces. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dvaadvacetiletá jednička letošního draftu zaznamenala ve včerejším zápase 18 bodů a osm doskoků, Indiana ale prohrála s obhájkyněmi titulu. Clarková má v sezoně průměr přes 19 bodů a 8,4 asistence. Její tým má jistou účast v play off.  

Clarková zaznamenala svou 317. asistenci v sezoně, když Kelsey Mitchellová vzala její přihrávku a skórovala. Nováčkovská hvězda překonala rekord Alyssy Thomasové z minulé sezony. Clarková dokončila zápas s devíti asistencemi, což ji v sezoně připsalo 321 asistencí.  

Rekord Clarkové přišel přesně dva dny poté, co přední hráčka MVP Wilsonová vytvořila rekord v počtu bodů získaných v sezoně. Wilsonová má nyní 971 bodů, což jí dává 29 od toho, aby se stala první hráčkou WNBA, který dosáhla 1000 bodů v sezoně.  

Správná předpověď DiJonai Carringtonové! 

Americká basketbalistka Carringtonová správně předpověděla, že Clarková vytvoří rekord v jedné sezoně WNBA v asistencích, když byla ještě na vysoké škole.  

Carringtonová dlouhodobě tweetovala pochvalné věci o Caitlin dávno předtím, než se stala profesionálkou. V sekci komentářů si však fanoušci všimli její spouhráčky Alyssy Thomasové, která v roce 2023 vytvořila rekord v počtu asistencí WNBA v jedné sezoně a řekla Carringtonové: “Nehrajte si semnou. 

Rozšíření slavné NBA? Rozhodnutí padne nejspíše už během této sezony

další zajímavé články