čtvrtek, 19. 09. 2024
Z přemíry snahy přichází panika, přiznává sparťanský obránce Moravčík. Tak rozsáhlou marodku si nevybavuje

Z přemíry snahy přichází panika, přiznává sparťanský obránce Moravčík. Tak rozsáhlou marodku si nevybavuje

Hokejové Spartě zatím základní skupina Ligy mistrů nevychází. Holešovičtí neuspěli ani na ledě Eisbärenu Berlín a poraženi odešli potřetí ze čtyř duelů.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Legenda tučňáků Kessel stále hledá místo v NHL

Poprvé se jim navíc ani nepodařilo skórovat a právě mizerná koncovka je to, co hodně trápí zkušeného obránce Michala Moravčíka.

"Máme samostatné úniky, jedeme dva na jednoho a nemůžeme dát gól. Když ho nedáte, těžko se vyhrává," smutnil na webu hcsparta.cz devětadvacetiletý zadák s minulostí ve finské Tappaře.

Sparta přitom oproti debaklu v Sheffieldu zlepšila pohyb i nasazení. Ani to však v Německu nestačilo. "Něco jsme si k tomu řekli, ale bohužel nemůžeme dotlačit puk do branky. V Berlíně to bylo zase vidět," všimls i ostřílený hokejista, jenž prošel i Litvínovem či Kladnem. 

Dubois a jeho nezdar v Los Angeles: Přirovnání k Jordanovi a nová kapitola ve Washingtonu

I když se snažili podpořit útok i sparťanští obránci a nějaký tlak tam byl, nebyl dostatečný. "Snažíme se být agresivnější, ale z přemíry snahy přichází trošku panika a nedáváme góly. Tak to pak výsledkově vypadá, jak to vypadá," doplnil.

Svůj podíl na ofenzivní nemohoucnosti však může být i rozsáhlá marodka. "Musel bych pátrat, jestli jsem to už někdy zažil. Vím, že v průběhu sezony už se nám to stalo několikrát, ale taková je realita. Musíme se s tím popasovat. Mladí kluci se snaží, nemůžeme jim vyčítat vůbec nic, protože hrajou dobře. Uvidíme, jak se s tím popereme dál," uzavřel Moravčík, jehož tým se v LM opět představí druhou říjnovou středu, když přivítá Bremerhaven.

Nový ročník extraligy však startuje již v úterý 17. září. To dorazí do metropole celek HC Oceláři Třinec.

Evander Kane míří na operaci kýly, Edmontonu může chybět dlouhé měsíce

další zajímavé články