úterý, 17. 09. 2024
Mým snem je získat titul z pozice hlavního trenéra, říká Choleva. Basketbalisté NH vstupují do své 71. sezony

Mým snem je získat titul z pozice hlavního trenéra, říká Choleva. Basketbalisté NH vstupují do své 71. sezony

Letní pauza bez ligového basketbalu pomalu končí a již 21. září se opět naplno rozjede Kooperativa NBL. Ostravští basketbalisté do ní vstoupí zápasem na půdě svého tradičního rivala Děčína. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Ostrava se na domácí půdě poprvé představí 25. září proti Písku. Do nové sezony vstupuje klub se třemi zkušenými hráči. Martin Gniadek se po 11 letech vrací z Opavy, Kahlil Thomas a pak jedna z ikon celé Kooperativa NBL – Lamb Autrey.  

Po loňské sezoně se klub rozloučil s triem Američanů (Madden, Williams a Rhodes) a také s Davidem Jaklem, který přestoupil do Zlína. V trvalý přestup se pak změnilo hostování Kevina Týmla v Písku. Změna se udála také na pozici kondičního trenéra, kde po třech letech dobře odvedené práce střídá Davida Šotlíka na jeho pozici Vojtěch Štajner.  

Na tradiční předsezónní tiskové konferenci byl představen cíl pro letošní sezonu. A ten je jasný! Dostat se znovu do semifinále!  

Loňská jubilejní, sedmdesátá sezona v nejvyšší basketbalové soutěži se basketbalistům z Ostravy povedla náramně a od vysněné medaile zůstali jen malý kousek. Přestože v semifinále padli s pozdějším ligovým šampionem Nymburkem, vyslechl si po nejúspěšnější ostravské sezoně posledních let trenér Adam Choleva hodně pochvalných slov.  

"Je kam stoupat a chtěl bych se mu přiblížit. Mým snem je ale získat titul z pozice hlavního trenéra. To se mi nikdy nepovedlo," svěřoval se čerstvě 29letý hlavní trenér NH Ostrava Adam Choleva. 

“Naší ambicí je být o stupínek výš než loni!” 

Adam Choleva uvedl, že cesta za medailí bude těžká a velmi dlouhá. “Větší tlak bude na české hráče a záleží na nich, jak se s tím poperou,” dodal trenér. 

Ostravského kapitána Štěpána Svobodu těší, jakým způsobem zapadli nové tváře do týmu. Příjemně ho překvapil již zmíněný Martin Gniadek, na kterém dle jeho slov nebylo poznat, že strávil přes 10 let v Opavě a hned zapadl. Dále také ocenil práci s fanoušky, které se klub poslední 3 roky intenzivně věnuje a také fakt, že fanclub jezdí na venkovní zápasy a podporuje tým.  

Sám kapitán týmu si pochvaluje i fakt, že každoroční derby s Opavou jsou již poslední roky vyrovnanější, než tomu bylo před lety a věří, že v případě opětovného střetu s regionálním rivalem v play off, opět postoupí dál. 

Velké plány hvězdného Curryho. Chce se stát majitelem NBA

další zajímavé články