středa, 18. 09. 2024
Do dalšího zápasu Ligy mistrů nastoupí pardubičtí hokejisté v německém Straubingu

Do dalšího zápasu Ligy mistrů nastoupí pardubičtí hokejisté v německém Straubingu

Německý trip pokračuje dalším zápasem. Hokejisté z Pardubic se dnes přesunou z Berlína do Straubingu, kde v neděli 15. září odehrají čtvrtý zápas základní části Ligy mistrů.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

V prvním zápase podlehlo Dynamo Eisbären Berlin 2:3 po samostatných nájezdech. Lední medvědi před skvělou kulisou v zápase dvakrát vedli, Pardubičtí však v obou případech dokázali srovnat.  

Premiérovou trefu v dresu Dynama vstřelil Roman Červenka, který skóroval 97 vteřin před koncem utkání a zápas tak šel do prodloužení a nájezdů, ve kterých byl úspěšnější domácí tým. Pardubice mají po třech zápasech na kontě 7 bodů a v tabulce Ligy mistrů jsou na průběžném třetím místě.  

Straubing Tigers 

Hokejisté ze Straubingu se do nejvyšší německé soutěže dostali v roce 2006. Mistrovský titul zatím nezískali, ale v posledních sezonách jsou pravidelným účastníkem play off. V uplynulé sezoně skončili před branami finále a brali bronzové medaile.  

V dosavadním průběhu základní části Ligy mistrů nasbíral Straubing ve třech zápasech pět bodů. Nejprve Tigers porazili dánské Sønderjyske 3:0, poté si vyšlápli na švédskou Skellefteå, kterou přemohli 3:2 po nájezdech. V pátek dlouho sahali po bodech také v Curychu, ale švýcarský celek dokázal v posledních pěti minutách skóre otočit. 

Také druhý německý soupeř má v týmu několik zámořských hráčů. Dva ze tří zápasů v dosavadním průběhu Ligy mistrů odchytal Američan Zane McIntyre. Dvaatřicetiletý gólman byl v roce 2010 draftován Bostonem Bruins, v jejichž dresu zasáhl do 8 zápasů nejlepší ligy světa. Více než tři stovky utkání pak odchytal v AHL. 

V dresu Straubingu nastupují i bývalý němečtí reprezentanti. Obránce Marcel Brandt a útočník Marcel Müller si zahráli na mistrovství světa i olympijských hrách. 

Pardubičtí hokejisté odehrají zápas proti Straubingu zítra 15. září od 16:30 hodin. 

Tři zápasy hokejové ligy na Moravě odloženy kvůli hrozbě povodní

další zajímavé články