čtvrtek, 19. 09. 2024
Blažek obhajuje Vindahla: Stoprocentně je to brankář i pro Ligu mistrů, za mě je třeba lepší než Kovář

Blažek obhajuje Vindahla: Stoprocentně je to brankář i pro Ligu mistrů, za mě je třeba lepší než Kovář

Nezpochybnitelnou jedničkou Sparty je už více než rok vytáhlý Dán Peter Vindahl (26). Objevují se však hlasy, zda je to dostatečně kvalitní brankář pro Ligu mistrů...


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 09. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Někdejší letenská jednička Jaromír Blažek má za to, že ano a gólmana s minulostí v Norimberku i AZ Alkmaar velebí...

Pro vítěze české ligy i domácího poháru z ročníku 2023/2024 navíc hrají i čísla. V kvalifikaci o Champions League vychytal už tři čistá konta, což je více nul než v Chance lize, kde neinkasoval dvakrát.

"Na 100 procent ano. Prokazuje kvalitu. Když přicházel, poslouchal jsem, že je hrozný. Mně ale stačí, když na brankáře mrknu na hřišti a podle jeho chování vidím, co v něm je. Obhajoval jsem ho hned, říkal jsem, že si všechno sedne," citoval iSport.cz slova exreprezentanta.

Pro Blažka je Vindahl lepší než Kovář

Vindahla dokonce staví i před jeho sparťanského předchůdce Matěje Kováře, který působí druhým rokem v Bayeru Leverkusen.

"Za mě je třeba lepší než Kovář, ten musí počkat. Chytal rok ve Spartě, dobře, ale předtím se plácal v Anglii. Šel do Leverkusenu a tam chytá málo. Potřebuje čas, aby dospěl do bodu, kdy může být i jedničkou české repre. Vindahl přicházel do Sparty přece jen jako zkušenější. Jeho předností je hra nohama, ale v těžkých chvílích potřebujete brankáře. Když Sparta vede 3:0 v lize a dostane gól, čert to vem. Když ale o něco jde, kvalitu prokázal a pokryje důležité situace," ocenil cizince mezi třemi tyčemi slavného "S".

Vindahl, jehož tržní cena je podle transfermarkt.com tři miliony eur, má v epet ARENĚ kontrakt ještě necelé tři sezony až do léta 2027. 

Kdy se odehrají odložené ligové zápasy? LFA nabízí prosinec, ten ale nevyhovuje Spartě, které se kříží termíny

další zajímavé články