středa, 23. 10. 2024
Mým cílem je vybojovat s Newcastlem trofej, řekl Gordon po svém prodloužení. Straky mu nabídly víceletou smlouvu

Mým cílem je vybojovat s Newcastlem trofej, řekl Gordon po svém prodloužení. Straky mu nabídly víceletou smlouvu

Reprezentant Albionu Anthony Gordon utnul spekulace o možném odchodu a podepsal víceletý kontrakt se svým stávajícím chlebodárcem Newcastlem United.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Anglický útočník Anthony Gordon prodloužil svou smlouvu s klubem Newcastle United na dlouhodobé období. Třiadvacetiletý Gordon, jenž se stal členem týmu Strak v lednu roku 2023, kam se přesunulu z Evertonu, dosud za klub odehrál 74 zápasů, ve kterých nasbíral 15 gólů a 11 asistencí. Jeho výkony v minulé sezóně mu zajistily premiérový start za anglickou reprezentaci a zároveň nominaci na letošní mistrovství Evropy. S účastníkem Premier League by nyní pod vedením Eddieho Howea rád získal první významnou trofej pro klub od roku 1969, kdy Newcastle vyhrál Veletržní pohár.

Poslední domácí triumf zapsal Newcastle v roce 1955

Poslední velký domácí triumf se datuje ještě dál, a to do roku 1955, kdy klub vyhrál FA Cup. „Myslím, že klub je ve fantastické fázi. Od doby, co přišli noví majitelé, jde Newcastle pořád nahoru. Co se týče stylu hry, cítím, že já a trenér si naprosto sedíme," komentoval své prodloužení Gordon. „Jsem tady šťastný, tým mi vyhovuje a mým cílem je vybojovat s Newcastlem trofej. Fanoušci na to čekají už dlouho a být součástí týmu, který to dokáže, by pro mě bylo obrovským cílem," dodal odhodlaně.

Trenér Eddie Howe také vyjádřil své nadšení nad tím, že Gordon s klubem prodloužil smlouvu. „Mám velkou radost, že se Anthony rozhodl svou budoucnost spojit s Newcastlem. Od chvíle, kdy sem přišel, udělal obrovský pokrok jako hráč i jako osobnost. Stále ukazuje, jaký talent a odhodlání má. Chce se neustále zlepšovat a pracuje na sobě, což přispívá i k růstu celého týmu. Když k tomu přidáme jeho pracovní morálku a kvalitu výkonů, není divu, že si ho fanoušci tolik oblíbili," pochválil svého svěřence. Newcastle, který se momentálně nachází na devátém místě Premier League, bude mít příští šanci sbírat body 27. října, kdy zavítá na půdu Chelsea, která je v tabulce šestá.

Sparta má rozhodně šanci uhrát aspoň bod, prohlásil bývalý útočník Pražanů Bony Wilfried před střetem dvou jeho bývalých zaměstnavatelů

další zajímavé články