středa, 23. 10. 2024
S návratem do Plzně bych neměl problém, někteří lidé by ale rádi nebyli, říká budoucí kolega Ujfalušiho Krmenčík

S návratem do Plzně bych neměl problém, někteří lidé by ale rádi nebyli, říká budoucí kolega Ujfalušiho Krmenčík

Za poslední čtyři sezony prošel exreprezentační útočník s pětatřiceti mezinárodními starty Michael Krmenčík (31) hned šesti klubovými adresami.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 22. 10. 2024
  • , zdroj fotky: 1. FC Slovácko

 

Kde půjdou v tomto pohárovém týdnu naladit Sparta v Manchesteru, Slavia na baskické půdě a Plzeň v Řecku?

Docela se tedy nacestoval a tak není divu, že by se rád v Uherském Hradišti na stadionu Miroslava Valenty rád usadil dlouhodobě.

V nejvyšší soutěži odehrál k tomuto datu za Slovácko sedm duelů a 475 poskytnutých minut se mu podařilo přetavit v jeden přesný zásah.

Na Moravu "Krmelce" nalákal rekordman v počtu ligových vystoupení Milan Petržela, se kterým prožil během svých západočeských dní spoustu velkých zápasů.

"Je mi jednatřicet, chci si fotbal užívat, dokud to jde," informoval v rozhovoru pro Deník Sport ofenzivní hráč, který má se Slováckem kontrakt do června 2026.

I když mu na stole ležela i nabídka z řeckého Atromitosu, čímž by si prodloužil zahraniční misia kde by byl podle svých slov za hvězdu, nakonec převážil názor rodiny, která se chtěla vrátit zpět do Česka.

Časem by se z něj měl stát kolega Ujfalušiho

Zvolenou variantu by konkurent Cicilii, Kvasiny i Kozáka neměnil. "Nezalitoval jsem ani na vteřinu. Jsem tu šťastný, máme dobrou partu. Je to super," líčil zkušený borec.

Na domácí půdě dosud hrál za pět celků. Dokonce by se nebránil ani návratu do Viktorie, za kterou toho odehrál nejvíc.

"Určitě bych s tím problém neměl. V hlavě mám, že to, co jsem udělal, bych měl Plzni nějak vrátit. Někteří lidé by ale rádi nebyli," připustil nepříliš dobré vztahy.

Přestože mu na nejvyšší úrovni zbývá ještě několik ročníků, budoucnost po kariéře už má zajištěnou.

Se svým manažerem Danielem Smejkalem si totiž předběžně plácl na to, že bude dělat u něj ve firmě společně s Tomášem Ujfalušim.

I poté, co se s profesionálním sportem rozloučí, tak bude jeho práce spojená s fotbalem. Agent, pozorovatel, konzultant... možností bude nepochybně víc.

 

Září i v pětatřiceti! Necidovi stačí na gól necelých 90 minut a bezpečně kraluje nejlepším střelcům druhé ligy

další zajímavé články