středa, 23. 10. 2024
Září i v pětatřiceti! Necidovi stačí na gól necelých 90 minut a bezpečně kraluje nejlepším střelcům druhé ligy

Září i v pětatřiceti! Necidovi stačí na gól necelých 90 minut a bezpečně kraluje nejlepším střelcům druhé ligy

Pokud byste si mysleli, že střeleckou tabulku Chance NÁRODNÍ LIGY povede zástupce některého z týmů první trojky, šlo by o chybu.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 22. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FK Viktoria Žižkov

Další fantazie v podání Necida. Naopak Zbrojovka se nachází v téměř existenční krizi

Kanonýrům ve druhém patře tuzemského fotbalu totiž bezpečně vládne velezkušený exreprezentant Tomáš Necid, jenž byl naposledy tak gólový ještě v ročníku 2015/2016, kdy oblékal trikot tureckého Bursasporu.

V posledních dvou startech proti druhé Chrudimi a Zbrojovce se zapsal na střeleckou listinu hned třikrát a na podzim z něj opět začíná jít strach.

Jeho branky vystřelily Viktorii Žižkov až na průběžnou a vzhledem k předešlým sezonám velmi lichotivou čtvrtou pozici.

Pětatřicetiletý ofenzivní veterán, který si v hlavním městě Česka v minulosti zahrál i za Slavii nebo Bohemians 1905, dosud přetavil jedenáct vystoupení v základní sestavě ve stejný počet tref.

Necid má na Látala pohodlný čtyřgólový polštář

Protože dosud pobyl na hracích plochách 988 minut čistého času a dvakrát šel do akce až jako žolík, průměrně potřebuje na rozvlnění sítě necelých 90 minut.

I díky jeho příspěvkům je ze skromného žižkovského klubu druhý nejlépe střílející tým soutěže, který už nasázel soupeřům šestadvacet branek (jen za posledních pět soutěžních duelů Viktoria udeřila sedmnáctkrát).

V tuto chvíli má Necid, jenž by měl ještě do konce tohoto měsíce ohrožovat obrany Sparty B i olomoucké rezervy, čtyřgólový náskok na druhého Davida Látala z Chrudimi, který o sobě dává vědět již druhou sezonu v řadě a vzhledem k jeho perspektivního věku by bylo překvapením, kdyby ho časem nevyzkoušela i některá z prvoligových značek.

Střelecká tabulka Chance NÁRODNÍ LIGY:

11 - Tomáš Necid (Žižkov)
7 - David Látal (Chrudim)
6 - David Tkáč (Zlín)
6 - Filip Lehký (Vlašim)
5 - Adam Kronus (Brno)
5 - Vukadin Vukadinovič (Zlín)
5 - Jakub Hodek (Vlašim)

další zajímavé články