pondělí, 21. 10. 2024
Další fantazie v podání Necida. Naopak Zbrojovka se nachází v téměř existenční krizi

Další fantazie v podání Necida. Naopak Zbrojovka se nachází v téměř existenční krizi

Útočník Tomáš Necid má za sebou další parádní vystoupení. Dvěma góly se přičinil o vítězství nad brněnskou Zbrojovkou, která se krátce před polovinou soutěže nachází v neuvěřitelné krizi. Po třinácti kolech je na dně tabulky druhé nejvyšší soutěže. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FK Viktoria Žižkov

V pětatřiceti letech prožívá Tomáš Necid dost možná svou nejproduktivnější sezonu v kariéře. Ve třinácti zápasech za druholigovou Viktorii Žižkov nasázel už jedenáct branek, je jednoznačně nejlepším kanonýrem soutěže a míří za rekordem.

Necid za třináct klání nastřílel o dvě ligové branky méně než za předchozích pět ročníků. V sezoně 19/20 skóroval šestkrát za Den Haag, dalších sedm branek přidal během čtyř let za Bohemku. 

Jeho řádění dnes odnesla brněnská Zbrojovka. Bývalý útočník Slavie ve 20. minutě vyrovnával na 1:1 a o deset minut později už díky jeho zásahu Žižkov vedl. Roman Potočný sice, taktéž druhou brankou, vyrovnal, ale v 73. minutě Viktorka definitivně odskočila.

Necid v tom měl opět prsty, před jeho kopačkou míč do vlastní sítě usměrnil obránce Štěpánek. Na konečných 4:2 upravil střídající Gembický a Žižkov je díky tomu už na čtvrtém místě druholigové tabulky.

Co se Zbrojovky týče, ta je po třináctém kole na poslední pozici jen s deseti získanými body. 

další zajímavé články