pondělí, 21. 10. 2024
Co se dělo na Bohemce? Oni ty penalty snad hledali schválně, hlesl trenér

Co se dělo na Bohemce? Oni ty penalty snad hledali schválně, hlesl trenér

Zápas mezi Bohemians 1905 a Mladou Boleslaví přinesl pořádnou dávku emocí. Diváci v Ďolíčku byli svědky remízy 2:2, která vyvolala vášnivé reakce nejen na hřišti, ale i u trenérů. Obě mužstva se už dlouho trápí a výsledkově to nevypadá zrovna růžově. Přesto ale dramatický závěr utkání dokázal fanoušky udržet v napětí až do posledních sekund.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 21. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Bohemians Praha 1905

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý nešetřil kritickými slovy směrem k rozhodčím. „Jako by ty penalty někdo u videa přímo hledal,“ povzdechl si po zápase, ve kterém jeho tým dvakrát čelil verdiktům sudího Szikszaye. Domácí sice zápas začali aktivně a tlačili soupeře už od úvodu, ale Mladá Boleslav využila první šanci a šla do vedení díky brance Maška.

Bohemka sice dokázala po pauze vyrovnat, ale drama teprve začínalo. Po zdlouhavé konzultaci s videorozhodčím rozhodčí nařídil první penaltu, kterou proměnil Vydra z Mladé Boleslavi. Vypadalo to, že si hosté odvezou všechny body, ale v nastavení zasáhl rukou Kostka a rozhodčí odpískal penaltu i pro „Klokany“. Hilál se sice nejprve neprosadil, ale na druhý pokus už balon do sítě dorazil.

„Rozhodčí to odpískali, těžko s tím teď něco uděláme,“ komentoval situaci švédský trenér Boleslavi Andreas Brännström. Oba trenéři se shodli, že penalta za takové ruce by se vůbec pískat neměla, ale jak se ukázalo, VAR má jiný názor.

Semináře hovoří jinak!

Závěr utkání byl plný emocí. Sudí Szikszay nařídil penaltu po sporné situaci, kdy bylo otázkou, zda zahrál rukou dříve hostující Pulkrab, nebo vršovický Hybš. "Rozhodčí je zkrátka odpískal," reagoval Brännström. Vydra penaltu proměnil a připsal si tak první gól v lize v dresu Boleslavi.

Na druhé straně však také došlo k situaci s rukou, kdy Trmal nejprve Hilálův pokutový kop vyrazil, ale na druhý pokus už byl bez šance. "Také podle semináře, který jsem absolvoval před Eurem, si myslím, že penalty za takové ruce by se pískat neměly, jako by se u videa přímo hledaly," dodal Veselý.

Bohemians si tak připsali další domácí remízu s Boleslaví, což je osmá v řadě, a obě mužstva nadále čekají na vítězství, které by je posunulo z šedého středu tabulky.

O ofsajdu rozhodlo dvaadvacet centimetrů. Vydra se branky ve své domovině nedočkal

další zajímavé články